Ελλάδα

Οι Νew York Τimes κατατάσσουν τον Σωτήρη Τσιόδρα στους νέους ήρωες της πανδημίας

Ακούστε το άρθρο

Ένα αφιέρωμα στους αναδεικνυόμενους ήρωες της εποχής της πανδημίας φιλοξενούν οι New York Times στο σημερινό τους φύλλο.

Ο λόγος για τους επικεφαλής επιστήμονες διάφορων χωρών που έχουν αναλάβει τη χάραξη της στρατηγικής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στο αφιέρωμα, από το οποίο παρελαύνουν, οι επικεφαλής των εκστρατειών των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ιταλίας , της Ισπανίας κ.ά, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

“Στην Ελλάδα, η οποία έχει μέχρι στιγμής γλιτώσει ένα μείζων ξέσπασμα του κορονοϊού, όλοι συντονίζονται κάθε 6 η ώρα το απόγευμα στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έναν κομψό γκριζομάλλη άνδρα”, αναφέρει η συντάκτρια του άρθρου.

Και προσθέτει:

“Οι ανακοινώσεις του δεν έχουν εξάρσεις, βασίζεται απολύτως στις σημειώσεις του καθώς ενημερώνει τη χώρα για τα τελευταία στοιχεία.

Περιστασιακώς δίνει κάποιες πρακτικές συμβουλές, όπως η αναλογία χλωρίνης και νερού που απαιτείται για την απολύμανση μιας επιφάνειας. Σπεύδει δε πάντα να διαλύσει κάθε παραπληροφόρηση.

Ο Ελληνας επικεφαλής στη μάχη κατά του κορονοϊού -εκκλησιαζόμενος και πατέρας επτά παιδιών με μακρά επιστημονική καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες, σπουδάζοντας στο Harvard, στο M.I.T. και αλλού- δεν είναι ο άνθρωπος του εξωραϊσμού.

Όντας ειλικρινής, πρωταγωνίστησε στο να πάρει η χώρα μερικά από τα πιο εγκαίρως ληφθέντα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, κάτι που φαίνεται να αποδίδει, καθώς η Ελλάδα μετρά μόλις 68 θανάτους από την αρχή της κρίσης.

Σε αντίθεση το Βέλγιο που έχει αντίστοιχο πληθυσμό , μετρά 1283 θανάτους, αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Ο κ. Τσιόδρας συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό στο κοινό που αγωνιά, λέει στους NYT o Θ. Αναγνωστόπουλος, ιδρυτής της SciCo: “Είναι ένας εμάς, αλλά με αποδεδειγμένη γνώση. Είναι ταπεινός, μετριοπαθής, συμπονετικός αλλά και αναμφισβήτητα ένας τοπ επιστήμονας”, προσθέτει”.

via

Όλη η επικαιρότητα