Ηλεία

Η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη το απόγευμα στις 20 Ιουνίου, επισκέφτηκαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αμαλιάδα, στελέχη της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και συγκεκριμένα οι Επισκέπτριες Υγείας της Ν. Μ. Αμαλιάδας κ. Γάλλιου Αθανασία και κ. Αργυρού Νίκη καθώς και η Υπεύθυνη Ιατρός- Βιοπαθολόγος της Αιμοδοσίας κ. Σταυροπούλου Γιαννούλα.

Αναλυτικότερα οι Επισκέπτριες Υγείας, κατόπιν πρόσκλησης της συμβούλου σταδιοδρομίας στο ΣΔΕ Αμαλιάδας κ. Γιαννακοπούλου Βασιλικής, ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους του σχολείου αναφορικά με την προληπτική ιατρική και πιο συγκεκριμένα για τη σημαντικότητα του εμβολιασμού στην ενήλικη ζωή. Τόνισαν ότι τα εμβόλια δεν αφορούν μόνο τα παιδιά αλλά αφορούν και τους ενήλικες. Πολλοί ενήλικες κινδυνεύουν από νοσήματα όπως της ιλαράς, της ηπατίτιδας Α και Β, της γρίπης, του τετάνου, του πνευμονιόκοκκου ,του HPV ή ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, του έρπητα ζωστήρα, που προλαμβάνονται με τα εμβόλια. Τόνισαν ότι κανένας δεν είναι αρκετά μεγάλος ώστε να μην χρειάζεται να εμβολιασθεί και τους προέτρεψαν σχετικά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Υπεύθυνη Ιατρός-Βιοπαθολόγος της Αιμοδοσίας Αμαλιάδας κ. Σταυροπούλου όπου τόνισε ότι το αίμα αποτελεί το σημαντικότερο συστατικό για τη φυσιολογική λειτουργία της ανθρώπινης ζωής. Επίσης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας καθώς το αίμα δεν μπορεί να αντικατασταθεί με φαρμακευτικό ή τεχνικό σκεύασμα αλλά  μόνο προσφέρεται-δωρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο . Εξήγησε την διαδικασία της αιμοληψίας η οποία είναι απλή και σε καμιά περίπτωση δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία του αιμοδότη και κάλεσε τους εκπαιδευόμενους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες καθώς στη χώρα μας ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των τροχαίων, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, αυξάνει τις ανάγκες για αίμα.

Στο τέλος οι εκπαιδευόμενοι  που με ζήλο παρακολουθούσαν τα όσα  ανάφεραν οι παραπάνω μπόρεσαν να επιλύσουν τις απορίες του μέσα από πληθώρα ερωτήσεων.

Η κ. Γιαννακοπούλου με τη σειρά της ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αναπλ. Διοικητή της Ν. Μ. Αμαλιάδας κ. Λέντζα Ιωάννη για αυτή την συνεργασία καθώς επίσης και τις Επισκέπτριες Υγείας και την Υπεύθυνη Ιατρό-Βιοπαθολόγο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της.

Τέλος, οι παραπάνω υπεύθυνες ενημέρωσης από την Ν. Μ. Αμαλιάδας ευχαρίστησαν για την πρόσκληση το Διευθυντή του σχολείου κ. Αγγελόπουλο και τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας κ. Γιαννακοπούλου.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται σε ενηλίκους και μετά από φοίτηση δύο χρόνων, τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ,

Στον Πύργο: στο 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.). Τηλ. & FAX: 26210-20.350, Κινητά: 693.65.25.428 & 6945.11.89.73.

E-mail: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα-Ιστότοπος: http://sde-pyrgou.ilei.sch.gr

Στην Αμαλιάδα: Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης, στο κτίριο του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαλιάδας, Τηλ. & FAX: 26210-20.350, Κινητό: 698.259.69.52.
Στη Ζαχάρω: Τηλ: 2625-360.307, Κινητά: 693.65.25.428 & 6945.11.89.73.

Όλη η επικαιρότητα