Η Ντίσνεϊ ζωντανεύει την «Παναγία των Παρισίων»

Share

Με τα «Ντάμπο», «Αλαντίν», «Βασιλιά των Λιονταριών» να «ζωντανεύουν» στους επόμενους μήνες του 2019 και τα «Πινόκιο», «Μουλάν», «Λαίδη και ο Αλήτης» να αναμένονται προσεχώς, η Ντίσνεϊ αποφάσισε να ξαναχτυπήσει τις καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων.

Η ταινία του 1996 σε σκηνοθεσία των Κερκ Γουάιζ, Γκάρι Τρούσντεϊλ (το δίδυμο που ήταν υπεύθυνο και για άλλη μία «γαλλική» επιτυχία, το «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» 1991) αποτέλεσε μία «σκοτεινή» εξαίρεση στην ανήλικη φιλμογραφία του στούντιο, μιας και η διασκευή του ογκώδους (και ακόμα πιο ερεβώδους) μυθιστορήματος του Βίκτωρ Ουγκώ ήταν (για δεδομένα Ντίσνεϊ) μία πιο σκιερή, σοβαρή και σεξουαλικά φορτισμένη εκδοχή. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως το βασικό μουσικό θέμα είναι αφιερωμένο στον Δικαστή Φρόλο (αξέχαστη η ερμηνεία του σαιξπηρικού Τόνι Τζέι) και σε μία από τις πιο δυνατές σκηνές της ταινίας ο χαρακτήρας τραγουδά τον απαγορευμένο πόθο του για την Εσμεράλντα («Hellfire»).

Σύμφωνα με το Deadline, η «Παναγία των Παρισίων» θα αποτελεί εκ νέου μεταφορά του βιβλίου, διατηρώντας όμως τα μουσικά μέρη της ταινίας κινουμένων σχεδίων. Οι βετεράνοι Άλαν Μένκεν (μουσική) και Στίβεν Σβαρτς (στίχοι), οι οποίοι παρά τις οσκαρικές νίκες τους (ο πρώτος κάτοχος 8 Όσκαρ και ο δεύτερος για τα τραγούδια των «Ποκαχόντας» και «Πρίγκιπα της Αιγύπτου») δυστυχώς δεν βραβεύτηκαν για την «Παναγία», την πιο ενδιαφέρουσα δουλειά τους, υπέγραψαν ήδη και αναμένεται να συνθέσουν νέα τραγούδια, ενώ στην παραγωγή συμμετέχει ο Τζος Γκαντ. Ο Γκαντ, παλιός γνώριμος της Ντίσνεϊ (ο Όλαφ του «Frozen» και ΛεΦου στην πρόσφατη εκδοχή της «Πεντάμορφης») είναι πιθανό να αναλάβει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κουασιμόδου.

Να θυμίσουμε πως στην πρωτότυπη ταινία το λαμπερό καστ αποτελούσαν οι Ντέμι Μουρ (Εσμεράλντα), Κέβιν Κλάιν (Φοίβος) και Τομ Χαλς (Κουασιμόδος). Όταν θα έχουμε νέα σχετικά με το καστ και τη σκηνοθεσία του «Hunchback», όπως θα ονομάζεται η νέα ταινία θα επανέλθουμε βαρώντας τις… Bells of Notre Dame!

Πηγή: cinemagazine.gr