Categories: Μεσσηνία

Η οικογένεια της Αναστασίας από την Καλαμάτα μάς συμβουλεύει πώς να υποστηρίξουμε κάποιον που πενθεί έναν αγαπημένο του

Share

Όταν ολόκληρη η Ελλάδα κινητοποιείται να συγκεντρώσει χρήματα για τη θεραπεία ενός παιδιού με σοβαρή ασθένεια, κατά κάποιον τρόπο «υιοθετεί» για λίγο αυτό το παιδί, το νιώθει σαν δικό της. Και το πενθεί, αν η έκβαση της ιστορίας του είναι τραγική, αν και τίποτα, φυσικά, δεν συγκρίνεται με τον πόνο των γονιών του.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση της 7χρονης Αναστασίας από την Καλαμάτα, της κόρης της Ξένιας Πρεζερράκου και ανιψιάς της Έρρικας, που μετέβη στις ΗΠΑ να υποβληθεί σε μια πειραματική θεραπεία κατά σπάνιας μορφής καρκίνου. Το κοριτσάκι έχασε την άνιση μάχη, αλλά δεν το ξέχασε κανένας. Μάλιστα η οικογένειά της, μαζί με το Δήμο Καλαμάτας, εγκαινίασαν πριν από λίγους μήνες στην πόλη έναν κήπο αφιερωμένο σε εκείνη και σε όλα τα παιδιά που παλεύουν με τις νεοπλασματικές ασθένειες.

Πρόσφατα η οικογένειά της έκανε μια ανάρτηση στη σελίδα του Facebook «Για την Αναστασία – Καλαμάτα», που είχε δημιουργηθεί για το διαδικτυακό έρανο για τη θεραπεία της, όπου μάς καθοδηγούν ώστε να υποστηρίξουμε κάποιον που πενθεί έναν αγαπημένο του άνθρωπο. Όπως γράφουν:

«Αν γνωρίζετε κάποιον που έχει χάσει έναν πολύ σημαντικό του άνθρωπο από τη ζωή, και φοβάστε να τον αναφέρετε γιατί πιστεύετε ότι θα τον στεναχωρήσετε που θα του θυμήσετε αυτόν που πέθανε, δεν θα τον θυμήσετε γιατί δεν τον ξέχασε ποτέ.

»Αυτό που θα του θυμήσετε είναι πως και εσείς θυμάστε τον άνθρωπο του, που έζησε.

»Και αυτό είναι ένα καταπληκτικό δώρο».

Δείτε την ανάρτηση:

Πηγή: marieclaire.gr