Ηλεία

Η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας στηρίζει τους ελαιοπαραγωγούς

Ακούστε το άρθρο

Η διανομή υλικών για την περισυλλογή της σοδιάς του ελαιολάδου, ξεκίνησε κατά την χθεσινή ημέρα από την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας.

Η διανομή αφορά σε αλυσοπρίονα, κονταροπρίονα και δεξαμενές για το λάδι και με αφορμή αυτή τη δράση ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος στάθηκε στην ανάγκη εγγραφής μελών στην Ομάδα από την πλευρά των ελαιοπαραγωγών και το «πέρασμα» του προϊόντος μέσα από την Ομάδα.

«Σήμερα (σ.σ. χθες)  υλοποιούμε το δεύτερο έτος στο λάδι, δίνοντας υλικά στους ελαιοπαραγωγούς για να τους βοηθήσουμε για το μάζεμα στις ελιές, κονταροπρίονα, αλυσοπρίονα, δεξαμενές για το λάδι.

Όσοι δεν πάρουν φέτος, θα πάρουν από 1η Μαρτίου 2020, κατά την υλοποίηση του τρίτου έτους. Τονίζουμε ότι υποχρεωτικά πρέπει το λάδι να περάσει από την Ομάδα Παραγωγών, για να πιάσουμε τον τζίρο, ώστε να παραμείνει η Ομάδα», δήλωσε ο κ. Βαλιανάτος.

Από το  2020 και μετά, εάν προκύψει  μεγάλος  τζίρος,  η Ομάδα Παραγωγών θα καταφέρει να καταρτίσει  ένα μεγάλο πρόγραμμα για να βοηθηθούν οι ελαιοπαραγωγοί.  «Οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να είναι κοντά στην Ομάδα. Εδώ είναι το συμφέρον τους και εάν καταφέρουμε σε κάποια φάση η Ομάδα Παραγωγών να μπορεί από μόνη της να παίζει ρόλο στη τιμή του ελαιολάδου. Αυτός είναι ο στόχος.

Μέχρι τώρα, είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί οι ελαιοπαραγωγοί έχουν έρθει κοντά στην Ομάδα και συμπαραστέκονται και όλοι μας λένε ότι πρέπει να προχωρήσουμε.  Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 250 μέλη, αλλά κάθε μέρα έχουμε νέες εγγραφές γιατί περνάνε το λάδι μέσα από την Ομάδα», είπε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών.

Όλη η επικαιρότητα