Πολιτισμός

Η ομορφιά του να μοιράζεσαι…

i_omorfia_toy_na_moirazesai.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην φιλοσοφία της διοργάνωσης αναφέρεται το 1ο κείμενο του εργαστηρίου Port News, που έγραψαν οι εθελόντριες του Port Festival, Νεφέλη Ακουμιανάκη και Φρόσω Βλαχαναστάση…

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

«Ο Αύγουστος πλησιάζει και οι τρεις πρώτες μέρες του έρχονται για να τους  φέρουν όλους πιο κοντά! Ένα φεστιβάλ γεμάτο μελωδίες και ξεχωριστά μουσικά χρώματα είναι η αφορμή για να συναντηθούν άνθρωποι και νότες και να συνδεθούν πράξεις και συναισθήματα. Εξάλλου η μουσική είναι η ομορφιά της ζωής, η ομορφιά του να μοιράζεσαι, να συνεργάζεσαι, να συγκινείσαι, να παίρνεις, να χαρίζεις, να δημιουργείς!

«Μοιράζομαι» όμως δεν σημαίνει μόνο ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και εμπειριών, αλλά και η δυνατότητα να κάνεις κάποιον χαρούμενο με μια μικρή αλλά συνάμα σημαντική κίνηση. Η αλήθεια είναι πως η θέληση να προσφέρεις, να βοηθάς ανθρώπους που δεν ήταν τόσο τυχεροί όσο εσύ είναι το πρώτο βήμα για έναν ομορφότερο κόσμο. Στις δύσκολες μέρες  που ζούμε η οικογένεια δοκιμάζεται καθημερινά. Πρέπει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, τα παιδιά να ζουν περήφανα, με σεβασμό και εκτίμηση.

Ας βοηθήσουμε όλοι από το περίσσευμά μας αυτές τις οικογένειες να αντέξουν τους χαλεπούς αυτούς καιρούς. Ας μοιραστούμε την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο, διότι η ικανοποίηση του να βοηθάς είναι η μεγαλύτερη αξία!

Ο άνθρωπος είναι το πιο τραγικό πλάσμα μέσα στο σύμπαν. Χρειάζεται αγάπη και υποστήριξη.

1, 2, 3 Αυγούστου! Στην είσοδο του PortFestival, στο λιμάνι Κατακόλου, μπορεί ο καθένας να αφήσει τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες, για παιδιά που χρειάζονται τα στοιχειώδη.

Ας βοηθήσουμε όλοι. Μπορούμε!

Νεφέλη Ακουμιανάκη – Φρόσω Βλαχαναστάση

Εθελόντριες Port Festival»

Κάλεσμα για συμμετοχή σε δυο εργαστήρια απευθύνει στους ενδιαφερόμενους το Port Festival… πιο συγκεκριμένα:

«Η Αγάπη σώζει τον πλανήτη μας»

Ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού «Ίχνος» παρουσιάζει μια έμμετρη οικολογική ιστορία, όπου Γη – Ήλιος – Σελήνη και Μητέρα Φύση με τα παιδιά της ανακαλύπτουν τον τρόπο για να σωθεί ο πλανήτης μας από τη ρύπανση. Η «Αγάπη σώζει τον πλανήτη μας» αποτελεί τη βάση μιας βιωματικής θεατρικής εμπειρίας για τα παιδιά που θα βρεθούν στο άλσος Κατακόλου, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα. (Σύνολο: 15 παιδιά). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6939 240 878 και ixnosgv1@hotmail.com

«Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού»

Και φέτος το Εργαστήρι Θεάτρου Έκφρασης και Φαντασίας «Ονειροδρόμιο» στον Πύργο δίνει το παρόν στο Port Festival, καλώντας τους μικρούς του φίλους σε ένα αξέχαστο ταξίδι παιχνιδιού και δημιουργικής έκφρασης. Το «Ονειροδρόμιο» συμμετέχει στη γιορτή του λιμανιού με ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις συνθήκες του φεστιβάλ, που αξιοποιεί με εμπνευσμένο τρόπο το φυσικό τοπίο και περιλαμβάνει δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, τεχνικές θεατρικής έκφρασης, παιχνίδια γνώσης, καθώς και μία πρωτότυπη εκδοχή-έκπληξη του γνωστού παιχνιδιού «Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού», που θα μείνει αξέχαστη στους μικρούς εξερευνητές. Την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα το «Ονειροδρόμιο» γίνεται το εισιτήριό σας σε μία μοναδική εμπειρία έκφρασης και φαντασίας. Μην το χάσετε! Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6981 044 266.

Γ.Γ.

Όλη η επικαιρότητα