Ηλεία

«Η ουκρανική ανεξαρτησία μας φέρνει πιο κοντά στην Ελλάδα» – Σταθερά αλληλέγγυα η Ζαχάρω στους Ουκρανούς μετανάστες

Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι η ανεξαρτησία της Ουκρανικής Εκκλησίας θα τη φέρει πιο κοντά στην Ελλάδα εξέφρασε από τη Ζαχάρω ο Πρέσβης της Ουκρανίας, Σεργκ. Σουτένκο, στο πλαίσιο συνάντησής του με τη δημοτική αρχή στο πνευματικό κέντρο του δήμου χθες το μεσημέρι.

Βιβλίο, εικόνα και αναμνηστική πλακέτα έλαβε ως δώρα από τον δήμαρχο Ζαχάρως, Ν. Χαραλαμπόπουλο, και τον Μητροπολίτη Τριφυλίας-Ολυμπίας, Χρυσόστομο, έλαβε ο πρέσβης της Ουκρανίας, Σεργκ. Σουτένκο

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφ. «Πατρίς» ο κ. Σουτένκο τόνισε ότι η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη να ανακηρύξει το αυτοκέφαλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας τον περασμένο Δεκέμβριο, τερματίζοντας 330 χρόνια υπαγωγής στο Πατριαρχείο Μόσχας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι θα επιφέρει θετικές εξελίξεις στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-Ουκρανίας και τη συμβολή του δήμου Ζαχάρως στη φιλοξενία συμπατριωτών του επισήμανε χθες ο Ουκρανός Πρέσβης Σεργκ. ΣΟυτένκο (κέντρο) συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ν. Χαραλαμπόπουλο και την προϊστ. του Προξενείου, Άννα Τισένκο

«Εμείς χαιρετίζουμε την πολύ σημαντική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Είμαστε ευγνώμονες, διότι είναι αναγέννηση της Εκκλησίας που ήδη υπήρχε. Είναι πολύ λογικό μια μεγάλη και ανεξάρτητη χώρα όπως η Ουκρανία να έχει και ανεξάρτητη Εκκλησία, διότι ενώνει τον κόσμο και τους πολίτες. Σίγουρα, η ουκρανική Εκκλησία και η ανεξάρτητη Ουκρανία θα είναι πιο κοντά με την Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 70% των Ουκρανών είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Φυσικά στην Ελλάδα είναι περισσότεροι, αλλά εμείς δεν σταματάμε εδώ», τόνισε ο πρέσβης.

Όλη η επικαιρότητα