Αποδράσεις

Η παραλία της Καρπάθου που ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά

Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε ένα υπέροχο πευκόφυτο περιβάλλον βρίσκεται μία από τις πιο ωραίες και δημοφιλείς παραλίες της Καρπάθου, η οποία με την εξωτική εικόνα της ταξιδεύει σε μέρη μακρινά.

Η Άπελλα είναι μια ακρογιαλιά με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και λευκή σαν πούδρα αμμουδιά με λεπτό βότσαλο -μια εικόνα που αν την δει κανείς από ψηλά του κόβεται η ανάσα. Σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από τα Πηγάδια, την πρωτεύουσα του νησιού, ανακαλύπτει κανείς αυτόν τον επίγειο παράδεισο όπου τα πεύκα φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα και τα επιβλητικά βράχια προσθέτουν μια άγρια ομορφιά στο γενικότερο παρθένο τοπίο της περιοχής.

Για να την προσεγγίσει κανείς μπορεί να επιλέξει κάποιο από τα τουριστικά καΐκια που πραγματοποιούν δρομολόγια από το λιμάνι των Πηγαδιών ή να έρθει οδικώς μέσα από φιδογυριστό και σχετικά στενό δρόμο. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να περπατήσετε για λίγο ανάμεσα σε βραχάκια μέχρι να ξετυλιχτεί το σαγηνευτικό τοπίο μπροστά στα μάτια σας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο εντυπωσιακός βυθός της παραλίας αποτελεί ιδανική επιλογή για καταδύσεις και εξερεύνηση με μάσκα.

Στην περιοχή συναντάται και το ξωκλήσι του Αγίου Λουκά, διατηρητέο μνημείο για το νησί, το οποίο χρονολογείται στο 2ο μισό του 13ου αιώνα. Ξεχωρίζει για τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του και το γεγονός ότι μέρος του βρίσκεται μέσα στο βράχο.

via

Όλη η επικαιρότητα