Χωρίς κατηγορία

Η παράσταση «Ισορροπία του Nash» ανέβηκε ξανά μετά τις διαμαρτυρίες

194898-194796g-16212621.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μετά από απαίτηση του κόσμου, που συγκεντρώθηκε το βράδυ της Κυριακής έξω από το θέατρο Rex για να διαμαρτυρηθούν για το κατέβασμα της παράστασης «Ισορροπία του Nash» που βασίζεται και στο βιβλίο του  Σάββα Ξηρού, η παράσταση ανέβηκε για τελευταία φορά κανονικά.

Το Εθνικό Θέατρο με τη σύμφωνη γνώμη των συντελεστών αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για να παιχτεί η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση κανονικά.

Πριν από την έναρξη της πραγματοποιήθηκε συζήτηση των διευθυντών της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου,Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη, καθώς και της σκηνοθέτιδας Πηγής Δημητρακοπούλου. Μετά από την παράσταση ακολούθησε δημόσια συζήτηση με το κοινό και τους καλλιτέχνες σχετικά «με την υπεράσπιση της ελευθερίας της τέχνης στην Ελλάδα».

Η διαμαρτυρία της Κυριακής ήταν η δεύτερη μετά από την κινητοποίηση της Παρασκευής έξω από την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου εκατοντάδες άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου φώναξαν ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στο σκοταδισμό και τη λογοκρισία.

Πηγή: tvxs.gr

Όλη η επικαιρότητα