Ανακοινώσεις Patrisnews

Η Πατρίς μας γιορτάζει τα 120 χρόνια της!

Προσφέροντας μια καθημερινή «σταγόνα» σε κάθε φύλλο της, στον «ωκεανό» της σύγχρονης ιστορίας μας!
Ακούστε το άρθρο

Δεν έμειναν παρά ελάχιστες ώρες από την Ιστορική Ημέρα! Τη Μεγάλη Γιορτή!

Αύριο Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, στις 18:00 το απόγευμα, στο μεγάλο Συνεδριακό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στο Πύργο, θα γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας, μαζί με εσάς, τους αναγνώστες μας, τη μεγάλη μας δύναμη, πάντα στην πρώτη γραμμή!

Η «Πατρίς» μας, στα 120 χρόνια της ιστορίας και της συνεχούς παρουσίας της αφήνει καθημερινά ανεξίτηλη τη σφραγίδα της, προσφέροντας σε κάθε της φύλλο μια ξεχωριστή «σταγόνα» στον «ωκεανό» της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Η «Πατρίς» μας, επέλεξε να πορευτεί στο δύσβατο μονοπάτι της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του Τύπου, έναν δρόμο που τον υπηρέτησε και συνεχίζει να τον υπηρετεί πιστά, έχοντας τη φήμη έγκυρης και εγνωσμένου κύρους εφημερίδας, καθώς καταφέρνει να ενσωματώσει διαφορετικές πολιτικές τάσεις και απόψεις.

Η «Πατρίς» μας, επέζησε σε πολέμους, δικτατορίες, καταστροφές και κατάφερε να μην αλλοτριωθεί, σεβόμενη πάντα τον αναγνώστη και θεωρώντας ως πρώτιστο καθήκον της το κοινό καλό. Πλέον με την σοφία της ηλικίας της, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, παραμένοντας ωστόσο επίκαιρη και «φρέσκια», καθώς επενδύει στην ανανέωση και στην προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες.

Η «Πατρίς» μας, έχοντας καταγράψει με ψυχραιμία εγκυρότητα και αξιοπιστία, με λιτό και σοβαρό τρόπο, όλα τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα των τελευταίων 120 ετών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας και διαχρονικά παραμένει σημείο αναφοράς.

Η «Πατρίς» μας, υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι τυχαία η δεύτερη αρχαιότερη καθημερινή εφημερίδα στην Ελλάδα, καθώς ιδρύθηκε το 1902 από τον δημοσιογράφο Λεωνίδα Βαρουξή. Με το πέρασμα των χρόνων και τη σταθερή στάση που επιδεικνύει, κατάφερε να αποτελεί σήμερα ένα μοναδικό «θησαυροφυλάκιο» πληροφοριών και θεματοφύλακα της σύγχρονης ιστορίας, όντας μοναδικό και «ζωντανό» παράδειγμα στην ιστορία του τοπικού και περιφερειακού Τύπου.

Η «Πατρίς» μας, που μεγάλωσε γενιές και γενιές, δίνοντας έναν διαρκή αγώνα ο οποίος αποδεικνύεται μαραθώνιος και όχι κατοστάρι, για τον τόπο και την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του. Συμμετέχοντας ενεργά στους στόχους και στις διεκδικήσεις του.

Η «Πατρίς» μας, βρίσκεται σε μια αδιάκοπη πορεία παράλληλη με όλα τα σοβαρά δρώμενα της χώρας και του τόπου. Μια πορεία έντιμη και άφθαρτη, που άντεξε και αντέχει πάνω από όλα στην ίδια τη φθορά του αδυσώπητου χρόνου. Και αυτό δεν είναι, και δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Η «Πατρίς μας», διαπιστώνει καθημερινά πόσο δυνατή είναι η αγάπη και η σχέση των αναγνωστών μας, με το χαρτί, τις εικόνες και το μελάνι. Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις -έστω και νοερά- με όλους εσάς.

Η Πατρίς μας, ακούει του πολίτες του τόπου και τιμά τους ανθρώπους που με την προσωπική τους συμβολή, πάνε την κοινωνία ένα βήμα πιο μπροστά. Που δεν ξεχωρίζει περιοχές ή πρόσωπα, δίνοντας ουσία στα πεπραγμένα και όχι στο περιτύλιγμα.

Η «Πατρίς» μας, συνεχίζει να πορεύεται με αρχές και αξίες που δεν αλλοιώνονται, δεν επηρεάζονται, δεν μικραίνουν και δεν διαπραγματεύονται από κανέναν και με κανέναν. Ευθύτητα, σοβαρότητα, συνέπεια και λογική. Στη δική μας «επανάσταση» του Τύπου και της Ενημέρωσης, σημαία γίνεται η ΑΛΗΘΕΙΑ και μεγάλος σύμμαχός η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΕΦΤΑΣΕ!

Όλα αυτά έγιναν στα πρώτα της 120 χρόνια! Αυτή την Επέτειο γιορτάζουμε το Σάββατο και την Κυριακή 26 και 27 Νοεμβρίου. Ένα διήμερο γεμάτο από γεγονότα, ειδήσεις και αναμνήσεις. Με σημαντικές αναφορές για την αρχή, για το σήμερα, αλλά και για το αύριο!
Μια μεγάλη γιορτή που αποτελεί σύμπραξη σκέψεων, προτάσεων και ιδεών, οι οποίες θα συνδέσουν το παρόν με το μέλλον! Διότι εκτός από τη μεγάλη ημέρα της επετείου, υπάρχει και η επόμενη της Ημερίδας, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει ξεχωριστό ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι θα υπάρξουν εισηγήσεις και προβληματισμοί επίκαιροι και ουσιαστικοί για τις εφημερίδες και συνολικά τα περιφερειακά Μέσα της χώρας.

Ήδη οι εργαζόμενοι της εφημερίδας μας, δουλεύουν πυρετωδώς σε όλα τα τμήματά της για την προετοιμασία και την άρτια διοργάνωση του διημέρου των εκδηλώσεών μας. Εκδότες, Δ/ντές, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διανομείς, «ένα μαζί» με τους συμπατριώτες μας, τους πολίτες αυτού του τόπου. Η παρουσία σας στον χώρο της εκδήλωσης δίνει το έναυσμα για την ανανέωση της αμοιβαίας εκτίμησης και της εμπιστοσύνης. Της ακλόνητης σχέσης του αναγνώστη με την «Πατρίδα» του, την εφημερίδα του!

Αναμένουμε στην επέτειο των 120 χρόνων όλους εσάς, που με την αγάπη και τη στήριξή σας, μας βοηθήσατε να ξεπεράσουμε τεράστιους σκοπέλους και να παραμείνουμε όρθιοι όλα αυτά τα χρόνια. Εσάς, που κάθε μέρα μας ανοίγετε τα σπίτια σας και μας δέχεστε σαν μέλη των οικογενειών σας, που μας εμπιστεύεστε να γίνουμε η φωνή σας και η πηγή ενημέρωσής σας, που μας ασκείτε κριτική, που μας αγαπάτε. Εσάς, που είστε ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας μας καθώς μας δίνετε κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα της ενημέρωσης.

Όλους εσάς θέλουμε μαζί μας στη μεγάλη γιορτή της «Πατρίς» μας, στην γιορτή της δημοσιογραφίας, της ελευθερίας του τύπου, της ίδιας της Δημοκρατίας!

Από εσάς εξαρτάται άλλωστε η μακροημέρευση της εφημερίδας. Σας οφείλουμε μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί χωρίς εσάς απλώς δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε!

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 120α μας γενέθλια, να θυμηθούμε τις εικόνες μιας ξεχωριστής διαδρομής, να ανατρέξουμε στους πρωταγωνιστές και τα πρόσωπα που συνέβαλαν στο «μαραθώνιο ζωής» της έκδοσής μας, να μιλήσουμε για πρακτικές και προβλήματα που ξεπεράστηκαν πολλές φορές όχι αλώβητα και να δούμε πως θα σταθούμε στην νέα εποχή, που διαφοροποιεί και επιβάλλει αλλαγές στον τύπο του σήμερα.

Σας θέλουμε όλες και όλους δίπλα μας!

ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Επιλογή της εφημερίδας «Πατρίς» ήταν για τα γενέθλιά της, εκτός από τη μεγάλη επέτειο του Σαββάτου, να υπάρχει στο πρόγραμμα και η επόμενη ημέρα, μέσω ειδικής ημερίδας το πρωί της Κυριακής.
Ειδικότερα, ο Σάββατο το απόγευμα οι ομιλίες αναμένονται σημαντικές, ενώ στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Μαζί μας θα είναι επίσης ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ενώ θα ανακοινωθούν οι δηλώσεις για τα 120 χρόνια της «Πατρίς» της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην Πρωθυπουργού και Αρχηγού της Αξιωμ. Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και τον Γεν. Γραμ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτοσύμπα.

Για την ιστορική διαδρομή της εφ. «Πατρίς» θα μιλήσουν διακεκριμένα στελέχη της επιστημονικής – ακαδημαϊκής και πολιτικής ζωής του τόπου, όπως οι: Βύρων Πολύδωρας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιώργος Πλειός, Τάκης Κανελλόπουλος, Ξένια Κούρτογλου, Γιώργος Κουρκούτας και ο κορυφαίος σκιτσογράφος – δημοσιογράφος με καταγωγή από τον Πύργο Στάθης Σταυρόπουλος.
Ανάμεσα στις ομιλίας, επετειακά βίντεο που έχουν ετοιμάσει με μεράκι οι εργαζόμενοι της «Πατρίς» και της «ΟΡΤ TV» θα μας μεταφέρουν με πολλές εικόνες στο χθες και στο σήμερα της εφημερίδας, ενώ συγκινητικό αναμένεται και το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης με τις βραβεύσεις των «ανθρώπων του οργανισμού «Πατρίς», οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί.

Τις μουσικές ανάπαυλες της διοργάνωσης θα «κοσμήσει» με την παρουσία της η κορυφαία σοπράνο Κάτια Πάσχου!

Σημαντικές ομιλίες, που θα αφορούν στο μέλλον και τις νέες προκλήσεις του Περιφερειακού Τύπου θα πραγματοποιηθούν και την επομένη, Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στο χώρο του Συνεδριακού της Π.Ε. Ηλείας.
Για τον λόγο αυτό πολλοί εκ των ομιλητών της εκδήλωσης όπως ο Υφυπουργός & Κυβερνητικός Εκπρόσωπους κ. Γιάννης Οικονόμου και ο Γεν. Γραμματέας κ. Γαλαμάτης, καθώς και ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Γιώργος Πλειός, θα παραμείνουν και την επομένη, προκειμένου να αναπτύξουν τις εισηγήσεις τους.

Θα τοποθετηθούν ακόμη ο Πρόεδρος του ΣΗΠΕ Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιώργος Λέανδρος.

Σε όλα τα πάνελ θα γίνουν ανοικτές συζητήσεις με τους παρευρισκόμενους.

Όλη η επικαιρότητα