Εκλογές Εκλογικά Νέα Ελλάδα

Η Περιφέρεια ενισχύει με εξοπλισμό την Ελληνική Αστυνομία – Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με την Υπ. Προστασίας του Πολίτη Ό. Γεροβασίλη

Ακούστε το άρθρο

Η στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών και ο εξοπλισμός της ΕΛΑΣ Δυτικής Ελλάδας με νέα οχήματα κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και υπηρεσιακά στελέχη της ΠΔΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στη συνέχεια, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε το «ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών», όπως χαρακτηριστικά είπε για τις ενέργειες που γίνονται στην Πάτρα, το Μεσολόγγι και την αναζήτηση χώρου στην Ηλεία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας.

Η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε πρότυπο τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων και της Αστυνομίας που έχει σαν αποτέλεσμα την παραχώρηση ακινήτου εκ μέρους του Δήμου Πατρέων και την ανταλλαγή του με το οικόπεδο ιδιοκτησίας της ΕΛΑΣ, κάτι που θα επιτρέψει να απελευθερωθεί ο χώρος πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας και να αναπτυχθεί εκεί το Περιαστικό Πάρκο που σχεδιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αντιστοίχως ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην παραχώρηση του ακινήτου που βρίσκεται στη Μικρή Περιμετρική της Πάτρας, πλησίον του κόμβου Κουρτέση. Εκεί θα ανεγερθεί το νέο Διοικητήριο των αστυνομικών υπηρεσιών κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά το Μεσολόγγι, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για τον ανάδοχο ο οποίος θα προχωρήσει στην ανακατασκευή του παλαιού καπνεργοστασίου που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, προκειμένου να διαμορφωθεί το κτίριο για τις ανάγκες της Αστυνομίας στην Αιτωλία.

Η κ. Γεροβασίλη ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος υπέγραψε την πράξη ένταξης για τον εξοπλισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας με νέα οχήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική «Ελλάδα 2014-2020».

Αναλυτικά στην προμήθεια αστυνομικού εξοπλισμού, που είναι προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρθηκε η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου. Όπως είπε πρόκειται για πενήντα ένα (51) επιβατικά οχήματα, δέκα οκτώ (18) αυτοκίνητα τύπου SUV – 4×4 για τη λήψη μέτρων αστυνόμευσης σε δύσβατα σημεία, τέσσερα (4) οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, δέκα έξι (16) μοτοσυκλέτες, εβδομήντα τρεις (73) ασύρματους πομποδέκτες, τέσσερα (4) φορητά ραντάρ.

«Τα οχήματα και ο εξοπλισμός θα παραδοθούν στις αστυνομικές υπηρεσίες για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο τους» δήλωσε η κ. Μαράτου.

Στη συνέχεια η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου Αστυνομικού Μεγάρου επί τη οδού Ερμού στην Πάτρα, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Όπως είπε έχει γίνει ήδη η πρώτη αποτύπωση του κτιρίου, ενώ τα επόμενα βήματα είναι η εκπόνηση μελέτης και η υλοποίηση του έργου.

Καταλήγοντας η κ. Μαράτου μετέφερε τη βούληση συνεργασίας του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με στόχο την επίλυση προβλημάτων και τη διάθεση η Περιφέρεια να βρίσκεται αρωγός σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην καθημερινότητα του πολίτη στη Δυτική Ελλάδα.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπήρξε με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για την ένταξη του έργου και κατέθεσε τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας ώστε η προμήθεια να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Ανέφερε παράλληλα ότι εκτός από τον εξοπλισμό ύψους 2 εκατομμυρίων που προορίζεται για την ΕΛΑΣ, υπήρξε ανανέωση του στόλου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ που επίσης υλοποιείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική «Ελλάδα 2014-2020».

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, μαζί με τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχο Βασίλειο Τσούρα, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης, όπως επίσης ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΔΕ Δημήτρης Καραβίδας.

Πρότυπο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στη Διοικητική Οργάνωση

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη συνεργασία που παλαιότερα είχε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κατέθεσε την άποψη ότι διοικητικά η Περιφέρεια προσαρμόστηκε γρήγορα στις νέες απαιτήσεις και αυτό της επέτρεψε να υποδέχεται σήμερα τους πρώτους πενήντα δημοσίους υπαλλήλους στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Αναφερόμενη στην κινητικότητα η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου τόνισε ότι μετά το πλήγμα που υπέστη το 2013 με τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύεται με μόνιμο προσωπικό μαζικά και συγκεκριμένα με πενήντα υπαλλήλους, ενώ υπάρχουν και πρόκειται να καλυφθούν και άλλες θέσεις.

Όλη η επικαιρότητα