Πολιτική

Οι PES Activists ξεκαθαρίζουν: «Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στο ΚΙΝΑΛ»

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την επιστολή παραίτησης 10 στελεχών τους, οι PES Activists (ομάδα νέων του ΚΙΝΑΛ με αναφορά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα), ξεκαθαρίζουν τη στάση τους, αναφέροντας σε ανακοίνωση τους, πως ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής.

Η ανακοίνωση:

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής. Δίπλα στην Κοινωνία που δεν τρώει κουτόχορτο και δεν παραιτείται. Μένει στα δύσκολα, αγωνίζεται και δεν το βάζει ποτέ κάτω. Γιατί δικαιούται κάτι καλύτερο. Προχωράμε μαζί. Αξιακά», ξεκαθαρίζουν οι PES Activists Greece, με αναφορά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, με αφορμή την επιστολή παραίτησης 10 στελεχών τους από το ΚΙΝΑΛ.

 Ολόκληρη η ανακοίνωση των PES Activists Greece

Οι PES Activists Greece, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας και της αυτοοργάνωσής μας, είμαστε προσηλωμένοι στις προοδευτικές αξίες και τους αγώνες της Σοσιαλδημοκρατίας με δύναμή μας τις δημιουργικές δυνάμεις της Κοινωνίας, χωρίς καμία εξάρτηση. Όπως έχουμε δείξει με το σύνολο της δράσης μας και των πρωτοβουλιών μας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις τοπικές κοινωνίες, θεωρούμε ότι η πρακτικές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την πρόοδο και τη Σοσιαλδημοκρατία, αλλά αντιθέτως εκφράζουν μια νοοτροπία βαθιά συντηρητική, οπισθοδρομική και καθεστωτική. Κι έχουμε αγωνιστεί ανοιχτά γι’ αυτό με προσωπικό κόστος, εντός και εκτός PES (βλ. καμπάνια #pes_alexit στα συνέδρια του PES). Η θέση μας είναι σταθερή, καθαρή και ξάστερη: η πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ για το plan B με δήθεν «προοδευτικά μέτωπα» φτιαγμένα από υλικά παλιά, τοξικά και μη ανακυκλώσιμα, επειδή δεν του βγήκε το plan A, δηλαδή ο Καμμένος επικεφαλής στο Επικρατείας του και η σύμπτυξη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «εις σάρκα μια», είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Δεν έχει σχέση με τους αγώνες των Δημοκρατών και των Σοσιαλιστών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν έχει σχέση με τις αγωνίες μας για μια καλύτερη ζωή με αλληλεγγύη, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια. Δεν έχει σχέση με το πάθος της Γενιάς μας για Αλλαγή.

Με το έργο μας μέσα στην κοινωνία και τα κινήματα, με τις δράσεις μας για τους πιο αδύναμους και τους πολλούς, με τους αγώνες μας για ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και πραγματική δημοκρατία, τολμούμε να πούμε ότι είμαστε ακτιβιστές, Σοσιαλιστές και Δημοκράτες. Και ο φυσικός μας χώρος είναι ένας, έρχεται από μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά, γιατί είναι ριζωμένος στην ψυχή και τα οράματα του Ελληνικού Λαού: Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Από τον Νοέμβρη του 2017 είμαστε κι εμείς, μαζί με 212.000 προοδευτικούς συμπολίτες μας, συνιδρυτές του Κινήματος Αλλαγής. Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι άθροισμα αρχηγών και κομματικών στρατών. Είναι το κοινό μας σπίτι, η ελπίδα μας για ένα μέλλον που θα μας χωράει όλους, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς την παραίτηση, τον αμοραλισμό, τον αυταρχισμό, το βόλεμα και την καθεστωτική νοοτροπία που μας καλεί να διαλέξουμε ποια εκδοχή της Συντήρησης μας ταιριάζει καλύτερα: ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή ΝΔ. Γι’ αυτό θα συμμετάσχουμε ενεργά στο επερχόμενο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής με όλες μας τις δυνάμεις, όπως άλλωστε κάναμε και σε όλα τα προηγούμενα συνέδρια της Πραγματικής (και όχι fake) Κεντροαριστεράς. Και φυσικά θα δώσουμε δυναμικά το παρόν στο Συνέδριο του PES στη Μαδρίτη, στον δρόμο για τις Ευρωεκλογές.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/pes-activists-xekatharizoun-imaste-ke-tha-imaste-dipla-sto-kinal?fbclid=IwAR1akKwaWqNQxBKmPwUZXbNIhNkEt7Cg_UVCzBEeQVxtPk0B_1E-Tig1f_o

Όλη η επικαιρότητα