Ποδόσφαιρο

Οι πιθανότητες όλων των ομάδων του Μουντιάλ

Ακούστε το άρθρο

Ένα ειδικό λογισμικό έδωσε τις προβλέψεις του για τον νικητή, τις χώρες που θα περάσουν τους ομίλους, αλλά και μία καινοτομία για τον τελικό.

Η εταιρεία «Gracenote» εξειδικεύεται στις προβλέψεις και το ίδιο έσπευσε να κάνει και για τούτο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λογισμικό και αφού έκανε τους υπολογισμούς της, συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία της κάθε χώρας στα γήπεδα της Ρωσίας, κατέληξε στα δικά της συμπεράσματα και μοίρασε ξεκάθαρα τις πιθανότητες για κάθε φάση της διοργάνωσης. Ας δούμε λοιπόν τι θεωρεί η εν λόγω εταιρεία ότι θα συμβεί…

Σύμφωνα με την «Gracenote», υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και μάλιστα με μεγάλη απόσταση από τους δύο διώκτες του. Η Βραζιλία η οποία από το προηγούμενο Μουντιάλ έχει γνωρίσει μόλις τέσσερις ήττες γενικά και μόλις μία από το 2016, παίρνει το εντυπωσιακό προβάδισμα τίτλου στο 21% των πιθανοτήτων. Πίσω από τη Σελεσάο έρχεια η Ισπανία με 10% και λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Γερμανία με 8%, όσες δίνονται και στην Αργεντινή.

wc_2018_chances_of_winning

Το περίεργο είναι αυτό που ακολουθεί μετά τη Γαλλία του 6%. Και εάν η Κολομβία έχει τους σούπερ σταρ της, το Περού που βρίσκεται μαζί της στο 5% προκαλεί σίγουρα εντύπωση. Ναι, το Περού βρίσκεται πάνω από τις Αγγλία, Πορτογαλία, Βέλγιο του 4%. Στην ουρά της λίστας με μηδενικές πιθανότητες συγκατοικούν Νότια Κορέα, Νιγηρία, Παναμάς, Αίγυπτος, Ιαπωνία και Σαουδική Αραβία, ως οι θεωρητικά χειρότερες του τουρνουά.

wc_2018_chances_of_reaching_knockout_stage

Ενα από τα πιο εντυπωσιακά δεδομένα όμως όσων αφορά τις προβλέψεις, έρχεται μαζί με το απόλυτο μοίρασμα των πιθανοτήτων να δούμε σε αυτό το Μουντιάλ μία καινούργια παρουσία στον τελικό, κάποιον που δεν θα έχει βρεθεί ξανά ως φιναλίστ από το 1970. Εκτοτε, στους τελικούς έχουν παίξει οι ίδιες επτά χώρες. Ιταλία και Ολλανδία απουσιάζουν τώρα. Επομένως, μένουν Βραζιλία, Αργεντινή, Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία. Για να έχουν αντίπαλο κάποιον που δεν ανήκει σε αυτό το γκρουπ νικητών, η πρόβλεψη δίνει 47%.

Γενικότερα πάντως όπως εξηγεί στον χάρτη της η «Gracenote», θα είναι τρομερά δύσκολο για οποιαδήποτε χώρα εκτός Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής να περάσει έστω και από τη φάση των ομίλων. Και απομένει τώρα οι υπόλοιπες να κάνουν τη διάψευσή τους στο γήπεδο. Επειδή και οι προβλέψεις είναι για να σπάνε…

Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα