Οι ποδοσφαιριστές της Ηλείας για τον κοροναϊό: «Μας λείπει το ποδόσφαιρο αλλά έρχεται δεύτερο όταν πρόκειται για την υγεία μας»

Σαν ψάρια… έξω απ’ το νερό!

Η μακρά  αποχή από τα γήπεδα, τις προπονήσεις και φυσικά τους αγώνες,  τείνει να προκαλέσει  σημαντικά ζητήματα λειτουργικότητας στους συλλόγους, οι οποίοι εξαρτώνται από τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Και όπως πολύ σωστά  τονίζουν οι περισσότεροι παίκτες των Ηλειακών ομάδων με τους οποίους μίλησε η «Πατρίς – Σπορ», είναι άλλο πράγμα  η ομαδική προετοιμασία, και άλλο  πράγμα, μια υποτυπώδης ατομική προπόνηση στο σπίτι σου!

Αν η διακοπή του πρωταθλήματος είναι μέχρι τις 27 Μαρτίου, όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί από πλευράς πολιτείας , τότε θα υπάρξουν υποχρεωτικά εμβόλιμες αγωνιστικές μέχρι ενός ορίου… Αλλιώς αν τραβήξει περισσότερο χρονικά όλη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό, θα παίζουν μπάλα και όλο τον Ιούνιο!

Επίσης πέραν του ιού, το προσεχές διάστημα υπάρχουν κι ημερομηνίες, όπως βέβαια το Πάσχα στις 19 Απριλίου, όπου φυσικά δεν μπορούν να γίνουν αγώνες! Άρα στη παρούσα φάση, για να τελειώσουν ομαλά τα πρωταθλήματα, απαιτείται πρωτίστως εξεύρεσης ημερομηνιών, ώστε να μην χρειαστεί να πάμε καλοκαίρι,  με ό, τι σημαίνει αυτό σε οικονομική επιβάρυνση των ομάδων, ή σε αγωνιστική με σερί παιχνίδια κάθε τρεις μέρες. Και αν κάποια σωματεία δηλώνουν αδιάφορα καθώς και κάποιοι παίκτες, σε δύσκολη θέση είναι τα σωματεία εκείνα  που επένδυσαν χρήματα και χρόνο για την τρέχουσα σεζόν, έχοντας συγκεκριμένους στόχους (π.χ., αυτά που κάνουν πρωταθλητισμό).

Με λίγα λόγια όπως έλεγαν και οι παλιοί  υμών πρόγονοι, «μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα»! Άραγε ποιος θα είναι εκείνος που θα αποφασίσει να ξεκινήσουν τα τοπικά και όχι μόνο πρωταθλήματα όσο το δυνατόν συντομότερα, όταν οι ειδικοί τονίζουν, ότι είμαστε ακόμα στην αρχή; Όταν την  ίδια ώρα, τα μηνύματα που έρχονται από την ποδοσφαιρική αλλά και την ευρύτερη κοινωνία αναφέρουν πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ως κάτοικοι κι αυτοί περιοχών που έχουν “χτυπηθεί”,  ζουν  υπό το φόβο του ιού.

Η γενικότερη κατάσταση λοιπόν παραμένει σαφώς δύσκολη, κι άλλωστε πρόκειται περί πρωτόγνωρου φαινομένου και πανελλαδικά και ευρύτερα, οπότε κι οι όποιες συνέπειες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρες, ούτε στο ποσοτικό μέγεθος τους, ούτε στο χρονικό.

Ας δούμε τι λένε  οι πρωταγωνιστές  των γηπέδων:

ΑΝΤΩΝΗΣ  ΛΙΟΣΗΣ (ΠΑΟΒ): «Πρέπει να σεβαστούμε  τις αποφάσεις της πολιτείας»

«Το σίγουρο είναι  ότι όσο περνά ο καιρός,  καταλαβαίνουμε  πόσο πολύ μας λείπει  το γήπεδο, οι προπονήσεις και οι αγώνες! Καθώς  είμαστε αναγκασμένοι  να μένουμε σπίτι, και να προσπαθούμε, όσο αυτό μπορεί να  γίνει, με κάποιες ατομικές προπονήσεις,  κα καλύπτουμε το χαμένο έδαφος! Πράγμα βέβαια που δεν γίνεται, απλά να λέμε ότι είμαστε σε κάποια εγρήγορση! Όμως  σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς, όσο περνά ο καιρός μένουμε πολύ πίσω, εκτός  ρυθμού και τρόπου ζωής! Γιατί ας μην γελιόμαστε, το ποδόσφαιρο και η ομάδα γενικότερα, είναι ένας  τρόπος ζωής που δεν αναπληρώνεται εύκολα. Θέλω να πιστεύω ότι  αυτή η δοκιμασία θα τελειώσει γρήγορα, αλλά για την ώρα, προέχει η υγεία όλων μας, και φυσικά οφείλουμε  και εμείς οι άνθρωποι του  αθλητισμού να σεβαστούμε  τις αποφάσεις της πολιτείας»!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΤΣΙΓΚΡΗΛΑΣ (Πανηλειακός):  «Μοιάζουμε  με ψάρια εκτός νερού»!

«Σίγουρα  μας λείπει  πάρα πολύ  το γήπεδο, το οποίο για όλους εμάς είναι  τρόπος ζωής! Θα σας έλεγα  πως «μοιάζουμε σαν ψάρια… εκτός  νερού»! Προσπαθούμε από την πλευρά μας να κάνουμε  μια υποτυπώδη συντήρηση, ακλουθώντας ένα ατομικό πρόγραμμα,  από μόνοι μας, αλλά αυτό βέβαια δεν φτάνει! Αν αναλογιστούμε πως είμαστε ακόμα στην αρχή, και η αποχή μας από τα γήπεδα  αναμένεται μακρά!  Με λίγα λόγια  θα βρεθούμε  εκτός ρυθμού, και κανείς δεν ξέρει οπότε  επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα, σε τι κατάσταση θα είμαστε! Πάντως στην παρούσα φάση εκείνο που προέχει είναι η υγεία μας, και για τα υπόλοιπα, ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι, και ιδίως η ΕΠΟ»!

ΝΤΙΝΟΣ  ΚΥΤΤΑΡΗΣ(Ολυμπιακός Ζαχάρως):  «Το  ποδόσφαιρο έρχεται πλέον  δεύτερο»

«Είναι γεγονός ότι μας λείπει  πολύ  αυτή την περίοδο  το  γήπεδο, καθώς όχι μόνο δεν παίζουμε, αλλά  ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης έχουμε διακόψει και τις προπονήσεις! Βγαίνοντας ουσιαστικά εκτός  του ρυθμού που βρισκόμαστε τελευταία, καθώς είχαμε μπει στην τελική ευθεία ! Όμως  εδώ που φτάσαμε και την απειλή που διέρχεται η χώρα μας, προέχει φυσικά η υγεία  όλων μας, με το ποδόσφαιρο να έρχεται σε δεύτερη  θέση! Και βεβαίως αν η όλη κατάσταση τραβήξει πολύ,  και φτάσουμε ως το Πάσχα, θεωρώ πως καλό  θα ήταν να σταματήσουν εδώ τα πρωταθλήματα, διότι  τίθεται σοβαρό θέμα  επιβίωσης  των ομάδων, πέρα από το αγωνιστικό, όπου θα πρέπει να  ξεκινήσουμε από την αρχή! Πιστεύω δε, πως  θα το δουν στην ΕΠΟ, και θα πράξουν  ανάλογα»!

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ (Νίκη Τραγανού): «Βιώνουμε  κάτι το πρωτοφανές»!

«Ειλικρινά  αυτό που βιώνουμε τώρα, είναι κάτι  το πρωτοφανές  για  τα Ελληνικά χρονικά, ιδίως δε  για της δικές μας γενιές, μια δοκιμασία για όλους μας θα έλεγα, που μας έχει βγάλει εκτός ρυθμού, όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά  και εργασιακά, καθώς εμείς είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές! Προσπαθούμε βέβαια να ηρεμούμε, μιας και το γήπεδο και η ομάδα, μας λείπει, κάνοντας ατομικές προπονήσεις και  τζόκιν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να καλύψει το χαμένο έδαφος! Αν δε τραβήξει αυτή η κατάσταση, φοβάμαι  πως το καλοκαίρι θα μας βρει στα γήπεδα, με τις περισσότερες ομάδες «διαλυμένες» μιας και αρκετά  παιδιά εργάζονται σε εποχιακές δουλειές! Αν φτάσουμε  σε αυτό το σημείο, καλύτερα τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν ως έχουν»!

ΠΑΡΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Παίκτης  Ξενοφώντα  Κρεστένων):  «Δεν  γίνεται αλλιώς»

«Αν  πούμε ότι δεν μας λείπει  το γήπεδο θα πει ψέματα! Για εμάς που έχουμε  μεγαλώσει μέσα στο γήπεδο και  είναι τρόπος ζωής,  είναι σίγουρο ότι μας λείπει! Μας  λείπουν οι προπονήσεις,  οι αγώνες  και γενικά  ο ενθουσιασμός  του ποδοσφαίρου! Φτάσαμε  σε σημείο να απέχουμε παντελώς ακόμα και από  κάποιες ατομικές προπονήσεις,  πράγμα που σημαίνει ότι θα μείνουμε  πολύ πίσω αγωνιστικά! Όμως  εδώ που φτάσαμε εκείνο που προέχει είναι η υγεία μας! Αν δε, τραβήξει  η ολη κατάσταση, καλό θα είναι τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, να μην μας βάλει η ΕΠΣΗ να παίξουμε  πλει – οφ Ιούνιο – Ιούλιο! Καλύτερα να σταματήσει τα πρωταθλήματα, θα είναι αδύνατον να αντέξουμε»!

ΚΩΣΤΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Δόξα Ν. Μανωλάδας):  « Μας λείπει το γήπεδο αλλά προέχει η υγεία»!

«Κανείς δεν λέει  ότι δεν  του λείπει  το ποδόσφαιρο, και ιδίως  όταν πλησιάζει το τέλος της σεζόν όπου κρίνονται τα πάντα! Όμως  στην κατάσταση που βρισκόμαστε από πλευράς του Κορωναιού, προέχει η υγεία μας! Αν όμως  αυτό τραβήξει…, και ιδίως φτάσουμε τους δυο μήνες,  ποιος αθλητής και ποιος παράγοντας θα έχει τη δύναμη να επιστρέψει  στα γήπεδα!  Θα έχουμε  βγει εκτός  ρυθμού, και ιδίως  ομάδες  όπως η δική μας που έχει στόχους  μέσω των πλει – οφ ανόδου!   Για αυτό, καλό θα είναι από τώρα η ΕΠΟ αρχικά, και κατόπιν  η ΕΠΣΗ, να αξιολογήσουν  μέσω  των ειδικών γιατρών,  την  κατάσταση, και να αποφασίσουν  τη διακοπή των πρωταθλημάτων! Αν είναι για  το καλό  όλων μας, ας λήξουν  τα πρωταθλήματα, εδώ και τώρα»!

ΝΙΚΟΣ  ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ (Αίας Γαστούνης) :  «Έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής μας»  

«Είναι γεγονός  ότι μας λείπει πάρα πολύ το γήπεδο, και ιδίως εμάς που  κάνουμε  πρωταθλητισμό και ήμασταν  όλη την εβδομάδα στο γήπεδο, ακόμα περισσότερο! Ειλικρινά σας λέω  ότι έχει αλλάξει  ο τρόπος ζωής μας, ψάχνοντας  κάτι άλλο,  προκειμένου να ισορροπήσουμε  την κατάσταση! Βέβαια όποιος  μπορεί κάνει προπόνηση από  μόνος του, όμως αυτό δεν επαρκεί!  Όμως  εδώ που φτάσαμε προέχει η υγεία μας! Και βέβαια  κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πότε θα επιστέψουμε στα γήπεδα   νοιώθοντας  ασφαλής για τη ζωή μας ! Δεν γίνεται φυσικά να παίζουμε μπάλα τον Ιούλιο μήνα!  Έχω  την αίσθηση , ότι κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί, αν  η ΕΠΣΗ , ολοκληρώσει  τα πρωταθλήματα της, λόγω αυτού του ιού»!

ΑΛΕΞΗΣ  ΚΑΠΩΝΗΣ(ΑΠΟ Κουρτεσίου):  «Το ποδόσφαιρο έρχεται πλέον δεύτερο»

«Προσπαθώ όσο μπορώ στο σπίτι μου  να κάνω ατομική προπόνηση, και  να  τρέχω επίσης  μόνος μου! Καθώς  μας λείπουν  οι προπονήσεις, μας λείπουν και οι αγώνες! Με λίγα  λόγια, έχουμε βγει πλέον εκτός ρυθμού, και του συνηθισμένου για εμάς τρόπου ζωής! Όμως δεν γίνεται αλλιώς πλέον, το ποδόσφαιρο μπροστά στην υγεία  μας, έρχεται δεύτερο!  Και βέβαια όσο περνά ο καιρός,  θα χάνεται  ο ενθουσιασμός και η ψυχολογία όλων  μας για να  επιστρέψουμε στα γήπεδα! Για αυτό καλό θα ήταν η ΕΠΟ, και  εν συνεχεία  η ΕΠΣΗ , όλα αυτά  να τα συνυπολογίσουν, και ιδίως για τη σεζόν  που ολοκληρώνεται , ας μην  εφαρμόσουν  τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων  ως έχουν , διακόπτοντας αν χρειαστεί τα πρωταθλήματα»!