Viral Κόσμος

Η πολυφωτογραφημένη γειτονιά του Λονδίνου που δεν θέλει να φιγουράρει στα social media

Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι λίγα εκείνα τα παραδείγματα που θέλουν δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς να έχουν κορεστεί από τους πολλούς τουρίστες και τους κατοίκους τους να αγανακτούν με την συμπεριφορά τους.

Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο οι κάτοικοι του γραφικού και πολυφωτογραφημένου Rue Cremieux στο Παρίσι, ζητήσανε από τις δημοτικές αρχές της πόλης να λάβει τα μέτρα της προκειμένου να απαγορευτεί η είσοδος των τουριστών στο γραφικό δρόμο τόσο κατά τις νυχτερινές ώρες κοινής ησυχίας, όσο και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ακόμη μία γειτονιά που μοιάζει να έχει το ίδιο πρόβλημα είναι ο διάσημος δρόμος Lombard Street στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος ετησίως προσελκύει δύο εκατομμύρια επισκέπτες! Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, οι αρχές θα επιβάλλουν διόδια 10 δολαρίων στους τουρίστες, με σκοπό να αποτρέψουν την αυξημένη επισκεψιμότητα της περιοχής.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται ότι συμβαίνει και με τον πιο δημοφιλή δρόμο του Λονδίνου, στο πολύχρωμο και ρομαντικό Notting Hill με τους κατοίκους του να δηλώνουν αγανακτισμένοι στους The Times καθώς «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τους τουρίστες να τρώνε το γεύμα τους ακόμη και στα σκαλάκια των κτιρίων», αναφέρει σε δημοσίευμά του το Lonely Planet.

Και ενώ κανείς δεν μπορεί να τους απαγορεύσει να βγαίνουν φωτογραφίες στο συγκεκριμένο δρόμο, γίνεται επίκληση στους τουρίστες του Notting Hill να σέβονται τις προσωπικές ιδιοκτησίες των κατοίκων της περιοχής και να μην επιβαρύνουν την καθημερινότητά τους.

via

Όλη η επικαιρότητα