Η πρόσκρουση

Share

Στις αρχές του 2022, η Εύα Καϊλή είχε τα πάντα… μέχρι το τέλος του έτους, θα τα είχε χάσει.

«Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που πέφτει από το 50ο όροφο. Ο τύπος καθώς πέφτει, για να καθησυχάσει τον εαυτό του επαναλαμβάνει: ως εδώ όλα καλά ως εδώ όλα καλά ως εδώ όλα καλά… Σημασία όμως δεν έχει η πτώση… αλλά η πρόσκρουση»

.. και η πρόσκρουση της κας Καϊλή ήταν σφοδρή.

Το θέμα όμως, δεν είναι μόνο η δική της πτώση, αλλά και πολλών ακόμη, που όπως φαίνεται δεν έπεσαν στο κενό όπως εκείνη. Βούτηξαν από τα σύννεφα… και προσγειώθηκαν όρθιοι στο έδαφος. Ξέρετε, είναι όλοι εκείνοι που έπιναν νερό στο όνομά της, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς. Αυτοί που περίμεναν στη γωνία για να την αποκηρύξουν, με σοκαριστικό μένος. Οι πάλαι ποτέ αυλικοί της, που έτρεξαν να σβήσουν αναρτήσεις στα social media, να κατεβάσουν φωτογραφίες, να εξαφανίσουν tweet.

«Η Εύα δάγκωσε το μήλο» και άφησε τον εαυτό της να εκδιωχθεί από τον… παράδεισο. Τα πρώτα πόδια που σηκώθηκαν για να την κλοτσήσουν ώστε να φύγει λίγο πιο γρήγορα ήταν αυτών των «πεφτοσυννεφάκηδων», των συνοδοιπόρων, των καθοδηγητών της. Η παραπάνω στάση τους, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, τους κάνει να φαίνονται σχεδόν το ίδιο «ένοχοι». Αδιαμφισβήτητα, εάν μπορούσα θα τους έβρισκα ένα κελί κοντά της, να της κάνουν παρέα.

Γιατί μη γελιόμαστε, ήξεραν τα πάντα. Άλλοι γνώριζαν περισσότερα κι άλλοι λιγότερα… Η ουσία όμως είναι πως γνώριζαν…

Πέρα από τα παραπάνω όμως, το μυαλό μου βασανίζει η σκέψη, του τι θα γινόταν εάν το σκάνδαλο «Καϊλή» ‘’έσκαγε’’ στην Ελλάδα. Θα είχαν σπεύσει τότε να την αποκηρύξουν άραγε με την ταχύτητα που αυτό συνέβη τις προηγούμενες ημέρες; Είναι δεδομένο ότι τα αντανακλαστικά από πλευράς δικαιοσύνης δεν θα ήταν τα ίδια. Το πιο πιθανό είναι πρώτα να παρακολουθούσαμε τις γνωστές τηλεδίκες, κι έπειτα να βλέπαμε κάποια αντίδραση από τον εκάστοτε εισαγγελέα.

Η διαγραφή της όμως σε αυτή τη περίπτωση θα ήταν δεδομένη; Θα ίδρωναν με τον ίδιο βαθμό οι πάλαι ποτέ αγαπημένοι της συνεργάτες; Θα έτρεχαν με τον ίδιο ρυθμό να σβήσουν από παντού κάθε ίχνος της; Απαντήστε μόνοι σας…