Θα φορούσε άνδρας υπουργός κόκκινο σακάκι, θα σκεφτείτε κι ένα δίκιο θα το έχετε. Όχι. Αλλά στη γραβάτα θα μπορούσε να υπάρχει μια κάποια φαντασία. Αλλά αν παρατηρήσει κανείς δεν οικογενειακή φωτογραφία που έβγαλαν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα σκαλιά της Βουλής, το… μόνο που θα δει είναι μπλε ή σκούρες γραβάτες.

Λίγοι ήταν οι (άνδρες) υπουργοί που δεν επέλεξαν μπλε ή γαλάζια γραβάτα. Κι όσοι το έκαναν, σκούρο χρώμα φόρεσα. Εκτός από τον Χάρη Θεοχάρη που έβαλε κόκκινη και ξεχώρισε λίγο. Όπως και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, που φόρεσε γραβάτα σε, ας το πούμε, καρπουζί.

Από τις κυρίες του υπουργικού, είπαμε, μόνο η Νίκη Κεραμέως «τόλμησε» να φορέσει κάτι πιο έντονο. Αντίθετα, Σοφία Ζαχαράκη και Δόμνα Μιχαηλίδου επέλεξαν λευκό.

Όλοι, πάντως, φωτογραφήθηκαν έξω από τη Βουλή για… τελευταία φορά (το υπουργικό πλέον θα συνεδριάζει στο Μαξίμου) και χωρίς τους μπλε φακέλους με το… manual για το τι πρέπει να κάνουν τους επόμενους έξι μήνες για να πάρουν… καλό βαθμό!

Τα πηγαδάκια που στήθηκαν στα σκαλιά της Βουλής ήταν πολλά, με τον πρωθυπουργό να έχει ιδιαίτερη συζήτηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Άδωνι Γεωργιάδη κι άλλους υπουργούς.

Φωτογραφίες: InTime News, Reuters – Πηγή: newsit.gr