Categories: Πολιτισμός

Η πρώτη μεγάλη διεθνής συναυλία την Κυριακή 19 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία

Share

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η μεγάλη συναυλία που θα δώσει στο θέατρο «Ολύμπια» του Φλόκα την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 η 60μελής Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Κολοράντο Σπρινγκς των ΗΠΑ, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Η συναυλία θα είναι «προπομπός» του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας 2022, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Οι νέοι που ακολουθούν μουσικές σπουδές αλλά και οι φίλοι της συμφωνικής μουσικής στην Ηλεία θα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα υψηλού επιπέδου διεθνές κονσέρτο, το μοναδικό για φέτος στην Ολυμπία και την ευρύτερη περιοχή.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της αδελφοποίησης από το 2014 του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με το Κολοράντο Σπρινγκς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η συναυλία θα αρχίσει στις 9μμ και η ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Gary Nicholson, θα παίξει γνωστά μουσικά κομμάτια των Leroy Anderson, Alexander Borodin, Dmitri Kabalevsky, Arturo Marquez, Felix Mendelssohn, Ottorino Respighi, Sergei Prokofiev, John Williams, Μίκη Θεοδωράκη και Ναταλίας Χατζοπούλου.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Κολοράντο Σπρινγκς ξεκίνησε το 1980 ως μικρή ορχήστρα γυμνασίου, ωστόσο εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία προγράμματα συμφωνικής μουσικής νέων στις ΗΠΑ. Τώρα, στο 42ο έτος της διαθέτει εννέα μεγάλα μουσικά Σύνολα, πολλά σχήματα Μουσικής Δωματίου και αξιόλογα προγράμματα μουσικών σπουδών.

Στόχος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Κολοράντο Σπρινγκς είναι να εμπνεύσει νέους μουσικούς για μια σωστή μουσική παιδεία, καλλιτεχνική και προσωπική ανάπτυξη καθώς και ποικίλες μουσικές εμπειρίες. Η Ορχήστρα Νέων του Κολοράντο Σπρινγκς δίνει κονσέρτα σε διάφορες περιοχές του κόσμου, θεωρώντας ότι η μουσική γεφυρώνει πολιτισμούς και στα πλαίσια αυτά θα βρίσκεται στη χώρα μας τον Ιούνιο.

Και χορευτικές εκδηλώσεις τον Ιούνιο

Εξάλλου, στο θέατρο «Ολύμπια» του Φλόκα θα πραγματοποιηθούν και δύο εκδηλώσεις γνωστών Σχολών χορού, στα πλαίσια ολοκλήρωσης των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 20 Ιουνίου θα παρουσιαστεί η εκδήλωση της Σχολής Μπαλέτου και Σύγχρονου χορού της κας Εβίτας Κεραμιδά με τίτλο «Καθρέφτη καθρεφτάκι μου» (9:15μμ) ενώ τη μεθεπόμενη Δευτέρα 27/6/2022 η Σχολή Χορού της κας Ζωής Ανδρίτσου παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Το Νησί των Μυστικών» (21:15μμ).