Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Οι πρώτοι υποψήφιοι της «Αντίστασης Πολιτών» στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη ομάδα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Ηλείας παρουσίασε χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με την Αντίσταση Πολιτών.

Ο κ. Χατζηλάμπρου, ο οποίος διεκδικεί για τρίτη φορά την περιφέρεια, τόνισε ότι η Δυτική Ελλάδα είναι από τις φτωχότερες της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για «μύθο περί επιτυχημένου Κατσιφάρα» και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τη δημιουργία ενός πολιτικού κινήματος που θα αποτρέψει τη μαζική μετανάστευση των νέων και θα τους δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουν ζωή με αξιοπρέπεια.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε πως δεν υπήρχε σχέδιο και όραμα, καυτηριάζοντας τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Κατσιφάρα στις επικείμενες εκλογές.

«Η περιφερειακή αρχή λειτούργησε ως υπάκουη βαθμίδα του κράτους, για αυτό άλλωστε ανταμείβεται και με την υποστήριξη της κυβέρνησης, με όλο και λιγότερους και με λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό. Είμαστε 257οι στις 263 περιφέρειες. Περνάμε κάποιες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και την αποικία της Γαλλίας, Γουιάνα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηλάμπρου άσκησε κριτική σε αρκετά ζητήματα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, το Πάτρα-Πύργος και η αγροτική παραγωγή, επισημαίνοντας ότι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι δεύτερη πανελλαδικά σε ανεργία.

«Στην ανακύκλωση είμαστε στο 4% αντί για το 20%. Θεοποιήθηκε η συμμετοχή των ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ. Η αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση είναι χαμηλά στις ιεραρχήσεις ελλείψει πόρων. Για το Πάτρα-Πύργος, τέσσερα χρόνια μετά απλώς παρακολουθούμε τον Σπίρτζη και τους κουμπάρους να εξαγγέλλουν 2-3 φορές τον χρόνο αυτοκινητόδρομους», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηλάμπρου.

Επικαλούμενος τον στίχο του Βάρναλη «Κι αν ο λάκκος σου βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς», απηύθυνε κάλεσμα οργάνωσης και συμμετοχής στην Αντίσταση Πολιτών για να γίνει το πρώτο βήμα αντιστροφής της τωρινής κατάστασης.

Την πολιτική εκδήλωση προλόγισε η κα Γάσπαρη, η οποία υπογράμμισε περιέγραψε την κατάσταση στην Ηλεία και ανέπτυξε τους άξονες του προγράμματος της παράταξης, αναφέροντας ότι είναι αναγκαία η ανάπτυξη που διασφαλίζει θέσεις εργασίας και δικαιώματα, δίνει κίνητρα στη μικρομεσαία επιχείρηση, προστατεύει το περιβάλλον και αναδεικνύει τα τοπικά προϊόντα.

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:

  • Αρβανίτης Κωνσταντίνος, πολιτικός μηχανικός, πρώην Δήμαρχος Δήμου Ώλενας, κάτοικος Πύργου.
  • Βασιλάτος Χαράλαμπος, λογιστής, ασφαλιστικός σύμβουλος, μουσικός παραγωγός, κάτοικος Αμαλιάδας.
  • Γάσπαρη Αγγελική, συμβολαιογράφος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Εφετείου Πατρών, κάτοικος Αμαλιάδας.
  • Γιαννόπουλος Θεόδωρος, Διευθυντής Ειδικού Σχολείου Κρεστένων, κάτοικος Ζαχάρως.
  • Δημόπουλος Αντώνης, αγρότης, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βώλακος, κάτοικος Αλφειούσας.
  • Καμαρινός Δημήτρης, φοιτητής Γεωπονικής, κάτοικος Αμαλιάδας.
  • Καραμάνη Ελένη, λογίστρια, κάτοικος Πύργου.
  • Κουής Χρήστος, πτυχιούχος Θεατρικών Σπουδών Φιλοσοφικής Αθηνών.
  • Λευκαδίτη Καραγιάννη Χριστίνα, αγρότης, κάτοικος Κάστρου.
  • Λύγκας Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός, κοινωνιολόγος, κάτοικος Πύργου.
  • Χρυσανθακοπούλου Κλαυδιανού Παναγιώτα, ελεύθερη επαγγελματίας, κάτοικος Γαστούνης.

Όλη η επικαιρότητα