Ηλεία

Οι Πυροσβέστες μας καλύπτουν τις ανάγκες με αυτοθυσία – Όλοι μίλησαν για το εξαιρετικό έργο της Π.Υ. Πύργου σε μια συγκινητική εκδήλωση

Ακούστε το άρθρο

Σε μια λιτή αλλά όμορφη εκδήλωση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας έκοψαν από κοινού την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών, με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο να ευλογεί την πίτα εργαζομένων και διοίκησης. Στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο τεράστιο έργο των πυροσβεστών και τόνισε πως η Μητρόπολη Ηλείας θα συνεχίσει όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια να ενισχύει τις προσπάθειές τους και να στέκεται δίπλα στην υπηρεσία σε ότι χρειαστούν.

Σύντομοι χαιρετισμοί

Ο ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Δημήτρης Αντωνάκης, μετά το θερμό καλωσόρισμα σε όλους και τις ευχές για μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία, τόνισε πως η υπηρεσία είναι απόλυτα έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε κάλεσμα καθώς και να έχει μια καλή συνεργασία με όλες τις αρχές και τους φορείς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου, στάθηκε στις ελλείψεις που έχει το σώμα και την κλιματική αλλαγή που αμφότερα κάνουν το έργο των πυροσβεστών ιδιαίτερα δύσκολο, με τις ιδιωτικές χορηγίες να αποτελούν «σωσίβιο» καλύπτοντας πολλά κενά.

Η βουλευτής Ηλείας με τη Ν.Δ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, εστίασε αρχικά στο σημαντικό έργο των πυροσβεστών στην Ηλεία, καθώς και στο νομοσχέδιο που αναμένεται τις επόμενες μέρες να ψηφιστεί στη Βουλή και να φέρει αρκετές θετικές αλλαγές στο σώμα, δίνοντας την ευκαιρία στις υπηρεσίες να ενισχυθούν και να εξελιχθούν προς το καλύτερο.

Ο βουλευτής Ηλείας με τη Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, σημείωσε πως βασική αποστολή των βουλευτών και των κυβερνόντων είναι η ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Χαρακτήρισε ως βασικό πυλώνα το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νομοσχέδιο της Ν.Δ. που στόχο έχει να ενισχύσει τις υπηρεσίες σε όλους τους τομείς.

Ο βουλευτής Ηλείας με το ΣΥΡΙΖΑ Διονύσιος Καλαματιανός, στάθηκε στην ετοιμότητα, τον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία που παρουσιάζουν οι πυροσβέστες, εκτιμώντας και ο ίδιος πως χρειάζεται να γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις περί ενίσχυσης των υπηρεσιών σε όλους τους τομείς που έχουν ανάγκη. Χαρακτήρισε την υπηρεσία ως «προμετωπίδα» όλων των κρίσιμων γεγονότων και τους ευχαρίστησε θερμά για το έργο τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος χαρακτήρισε ως συμπαραστάτες του τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο της πολιτικής προστασίας, ενώ υποστήριξε πως αν και το νομοσχέδιο που θα τεθεί στη Βουλή είναι ευεργετικό για τις υπηρεσίες, ωστόσο ο «νόμος της φωτιάς» είναι διαφορετικός και ιδιαίτερα ισχυρός. Κλείνοντας, ευχήθηκε χρονιές όπως το 2007 να μην επιστρέψουν ποτέ ξανά.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος επεσήμανε πως το Πυροσβεστικό Σώμα έχει καταφέρει παρά τις πολλές ελλείψεις να στέκεται ως ασπίδα προστασίας των πολιτών. Επιπλέον, ανέφερε πως η Ηλεία αποτελεί περιοχή με τεράστιες ανάγκες επάνδρωσης όλων των αρχών, προκειμένου ο κόσμος να μπορεί να νιώθει ασφάλεια.

Ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ευθύμιος Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε στο εξαιρετικό έργο και στην εκπαίδευση των Ηλείων πυροσβεστών που έχουν καταφέρει να υπερκαλύψουν τις όποιες ανάγκες των υπηρεσιών με την αυτοθυσία τους, ενώ εξήρε και την πρωτοτυπία της Ε.Υ.Π.Σ. Ηλείας να κόψει πίτα μαζί με τη διοίκηση της Π.Υ. Πύργου. Όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο, πραγματοποίησε θετικά σχόλια και εκτίμησε πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το έργο της Πυροσβεστικής.

Τέλος, ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας εκτίμησε πως η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη λύση προκειμένου να μειωθούν οι καταστροφές, ενώ τόνισε πως η αμέλεια πολλών ανθρώπων από τους οποίους ξεσπούν πυρκαγιές θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Βραβεύσεις

Για ακόμα μια χρονιά δε θα μπορούσαν να λείπουν οι βραβεύσεις, με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας και τη διοίκηση της υπηρεσίας να μην ξεχνούν φορείς και ιδιώτες που βοήθησαν στο πυροσβεστικό έργο με τις προσφορές τους. Ειδικότερα, για την προσφορά τους τιμήθηκαν ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Ιωνικού χωριού Γιώργος Ναστούλης από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και Ηλείας Δημήτρη Αντωνάκη και τον προϊστάμενο του Γραφείου Πυρασφάλειας, Επιπυραγό Θεόδωρο Λεβέντη, ο δήμος Ανδρίτσαινας– Κρεστένων που εκπροσώπησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κρεστένων Κώστας Δρακόπουλος από τον Περιφερειακό Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, ο όμιλος Aldemar που εκπροσωπήθηκε από την Ιουλία Γκουβέρου από τον πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας Σωτήρη Παπαηλίου, το ΚΤΕΟ Ιονική Α.Ε. από τον υποδιοικητή της Π.Υ. Πύργου Γιώργο Κωνσταντακόπουλο. Επιπλέον, τιμητική πλακέτα έλαβαν ο Σωτήρης Παπαγόπουλος από τον προϊστάμενο Γραφείου Επιχειρήσεων, Επιπυραγό Νικόλαο Σμαρνάκη.

Οι τυχεροί

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα περιείχε πέντε φλουριά, το κάθε ένα από τα οποία αντιστοιχούσε και σε ένα δώρο. Τυχεροί στάθηκαν οι Σάκης Μπουγάς, Νίκος Βελισσάρης, Γιώργος Δαμασκόπουλος, Ανδρέας Γουργαριώτης και Γιάννης Κωνσταντόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα