Categories: Κόσμος

Η Ryanair κλείνει οριστικά τη βάση της στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών

Share

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα (11/1) ότι κλείνει οριστικά τη βάση της στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, λόγω των υψηλών ναύλων και φόρων.

Σε δελτίο Τύπου, η Ryanair, τονίζει ότι η απόφαση αυτή οφείλεται «στην απόφαση του αεροδρομίου Zaventem να αυξήσει τις τιμές του κατά 11% από τον Απρίλιο του 2023». Τονίζει, επίσης, ότι: «Σε αντίθεση με πολλά άλλα αεροδρόμια στην ΕΕ που μειώνουν τις τιμές τους για να ανακτήσουν τη χαμένη κίνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid ή που παγώνουν τις χρεώσεις για να τονώσουν την αύξηση του αριθμού των επιβατών, το Brussels Zaventem επέλεξε να αυξήσει ξανά τις τιμές κατά 11% για αεροπορικές εταιρείες και επιβάτες από τον Απρίλιο του 2023, γεγονός που το καθιστά ακόμη λιγότερο ανταγωνιστικό σε σύγκριση με άλλα βελγικά και ευρωπαϊκά αεροδρόμια».

Η Ryanair εξηγεί ότι θα συνεχίσει να εκτελεί δώδεκα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών το καλοκαίρι του 2023 με αεροσκάφη που εδρεύουν εκτός Βελγίου. Οι εν λόγω τοποθεσίες είναι: Βαρκελώνη, Μαγιόρκα, Βερολίνο, Μαρακές, Δουβλίνο, Πίζα, Χιρόνα, Πόρτο, Μαδρίτη, Ρώμη, Μάλαγα, Βαλένθια.

Η αεροπορική εταιρεία διευκρινίζει επίσης ότι οι πτήσεις της από και προς το αεροδρόμιο του Σαρλερουά δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την απόφαση.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr