Lifestyle

Η Σέρσεϊ του Game of Thrones κάνει “κιμά” τον Μπόρις Τζόνσον για τη Μόρια

Ακούστε το άρθρο

Αγανακτισμένη και δακρυσμένη για αυτά που συμβαίνουν στη Μόρια και στην ευθύνη που έχει η βρετανική κυβέρνηση και ο Μπόρις Τζόνσον είναι η Βρετανίδα ηθοποιός Λίνα Χίντι που έγινε γνωστή παγκοσμίως από το ρόλο της Σέρσεϊ, της μεγαλύτερης κόρης του Τάιγουιν Λάνιστερ και δίδυμης αδερφής του Τζέιμι Λάνιστερ στο Game of Thrones.

Game of Thrones
Game of Thrones

Η εντυπωσιακά όμορφη ηθοποιός με την κλασική εμφάνιση, δεν έχει κρύψει μέχρι τώρα την απέχθειά της για την πολιτική κατάσταση στην οποία οδηγεί τη χώρα ο Μπόρις Τζόνσον και έχει συμμετάσχει την περασμένη άνοιξη σε πορείες στο κεντρικό Λονδίνο, διαδηλώνοντας, μαζί με άλλες διασημότητες και βουλευτές από πολλά βρετανικά κόμματα υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit. Μάλιστα τότε εμφανιζόταν σε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα για την εκστρατεία «Λαϊκή Ψήφος».

Η Μόρια και η “τρέλα” που επικρατεί

Σε μια ανάρτησή της στο Instagram, η ηθοποιός αφηγείται δακρυσμένη το σοκ που υπέστη όταν είδε την ανάρτηση του φίλου της Salam Aldeen από τη Μόρια που εικονίζει τον νεκρό 20χρονο από την Υεμένη.

Όπως έγινε γνωστό, ως κατηγορούμενος για το φόνο του 20χρονου συνελήφθη ένας 27χρονος Αφγανός. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ανθρωποκτονίας τον Ιανουάριο του 2020 στον καταυλισμό της Μόριας.

Η Λένα Χίνι απευθύνει έκκληση ώστε να σταματήσει αυτή η “τρέλα” που επικρατεί στη Μόρια και λέει:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

My friend Salam Aldeen made a post today which breaks my heart over and over. It’s pretty brutal WARNING @salamaldeen @teamhumanity #WAKEUP #TAKEACTION #THISCOULDHAPPENTOANYOFUS LOVE CAN MOVE MOUNTAINS. HATE AND FEAR ARE THE INGREDIENTS THAT WILL ONLY REPEAT HISTORY.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lena Headey (@iamlenaheadey) στις

«Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό στρατόπεδο στην Μόρια. Ο φίλος μου Salam Aldeen το δημοσίευσε. Έχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί… Είναι ο μόνος λόγος που απελάθηκε: Η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους. Λοιπόν, χθες βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνδρας πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει… Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα! Αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γ@μ@@νες ανθρώπινες ζωές! Γ@μ@@νη κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι  και να πάρεις αυτά τα παιδιά και να τα φροντίζουμε. Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται.   Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γ@@@@να απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα έχουμε αντί να τα σπαταλάμε σε πολέμους».

Σκηνές-σοκ από τη Μόρια

Στο λογαριασμό του στο Instagram o Salam Aldeen ανέβασε τις ανατριχιαστικές φωτογραφίες και το βίντεο με το εικοσάχρονο νεκρό από την Υεμένη.

Γράφει ανάμεσα σε άλλα: 

Αυτή τη νύχτα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε μια συμπλοκή στο στρατόπεδο προσφύγων της Μόριας. Δεν έχει σημασία από πού προέρχεται ή τι θρησκεία έχει, ήταν άνθρωπος που ήρθε στην Ευρώπη επειδή ήθελε να έχει μια καλύτερη και ασφαλή ζωή. Αυτός ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ίσως άφησε πίσω του μια γυναίκα, παιδιά ή μια οικογένεια.

Οι συνθήκες στο στρατόπεδο της Μόριας είναι χειρότερες από ποτέ. Οι άνθρωποι πρέπει να μετακινηθούν από αυτή την κόλαση αλλά αυτό δε μπορεί να συμβεί με πιο γρήγορους ρυθμούς. Οι οικογένειες και ειδικά τα παιδιά υποφέρουν. Η Μόρια είναι η διαφθορά και τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Και όχι μόνο η Γερμανία αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να δώσει ένα χέρι βοήθειας».

Φωτογραφία: Reuters, Instagram

via

Όλη η επικαιρότητα