Η σημασία της αιμοδοσίας εξ απαλών ονύχων – Πρωτοβουλία του δήμου Πηνειού και του ΚΥ Γαστούνης

Μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της Γαστούνης από τη νέα σχολική χρονιά θα ανεβάζουν μικρές θεατρικές παραστάσεις με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία.

Ο Δήμος Πηνειού σε συνεργασία με το ΚΥ Γαστούνης, την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, τους συλλόγους της Γαστούνης , τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους Γονέων θα συνεργαστούν ώστε η νέα εκπαιδευτική χρονιά να συμπεριλαμβάνει στο ξεκίνημά της θεατρικά δρώμενα με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΝΠ Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος, δήλωσε: «Στα άμεσα σχέδιά μας, σε συνεργασία πάντα με το ΚΥ Γαστούνης και την διαχειρίστρια της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών την κ. Φανή Μαντή είναι να έρθουμε σε συνεννόηση με τους δασκάλους και του συλλόγους Γονέων των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της Γαστούνης, ώστε τον Οκτώβριο να γίνουν κάποια θεατρικά δρώμενα από τα παιδιά με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία και μέσα από αυτές τις παραστάσεις να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς και να δούμε όλοι με περισσότερη σημασία την εθελοντική αιμοδοσία»

Η  κ. Φανή Μαντή επισκέπτρια Υγείας του ΚΥ Γαστούνης δήλωσε: «Είμαι η διαχειρίστρια της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών που έχει συσταθεί εδώ στη Γαστούνη, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αιμοδοτών και η σημερινή είναι η 10η Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, τον Δήμο Πηνειού και τους τοπικούς φορείς και συλλόγους. Συνήθως σε κάθε αιμοδοσία συγκεντρώνουμε 25 μονάδες αλλά φυσικά από την πόλη της Γαστούνης θα θέλαμε μεγαλύτερη συμμετοχή, μεγαλύτερη ανταπόκριση. Υπάρχει ανάγκη σε αίμα, η αιμοδοσία χρειάζεται τους ευαισθητοποιημένους εθελοντές αιμοδότες, αυτούς που θα προσφέρουν με αγάπη λίγο από το αίμα τους στους συμπολίτες τους που το έχουν ανάγκη. Παρήγορο είναι ότι υπάρχουν νέα παιδιά εθελοντές αιμοδότες και αυτό γιατί γίνεται ενημέρωση στα σχολεία για την εθελοντική αιμοδοσία. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο κ. Αλέξη Καστρινό που στηρίζει την προσπάθεια αυτή , τον αντιδήμαρχο κ. Γεωργόπουλο Διονύσιο και τον κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο πρόεδρο του ΝΠ Αθλητισμού,Πολιτισμού και Περιβάλλοντος »

Η ιατρός μικροβιολόγος  του τμήματος αιμοδοσίας του Πύργου  κ.Ζαχαρία Δάκη Ελισάβετ, από την πλευρά της ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία καθώς και τον δήμο Πηνειού και τους συλλόγους του που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. «Ευχής έργον είναι να υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι καλοκαιρινοί μήνες και αυξάνονται οι ανάγκες για αίμα», τόνισε χαρακτηριστικά η  μικροβιολόγος.