Ψυχαγωγία

Η συμβολή του Netflix στο Black Lives Matter

Ακούστε το άρθρο

Η streaming πλατφόρμα έχει επιμεληθεί μια συλλογή ταινιών, ντοκιμαντέρ και miniseries.

Καθώς οι διαμαρτυρίες ενάντια στη βιαιότητα της αστυνομίας ως απάντηση στους θανάτους των George Floyd, Breonna Taylor και Ahmaud Arbery συνεχίζονται σε ολόκληρη την Αμερική, το Netflix ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να “επισημάνει ισχυρές και περίπλοκες αφηγήσεις σχετικά με τις εμπειρίες των μαύρων”.

Η πλατφόρμα κυκλοφόρησε μια συλλογή ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στο κίνημα Black Lives Matter. Πλέον, όταν οι θεατές συνδέονται στους λογαριασμούς τους στο Netflix, τους υποδέχεται το “More than a Moment” με περισσότερους από 45 τίτλους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την πρωτοβουλία στον επίσημο λογαριασμό του Netflix στο Twitter, γράφοντας, “Όταν λέμε” Black Lives Matter “, εννοούμε επίσης “Μαύρη αφήγηση”. Κατανοούμε ότι η δέσμευσή μας για αληθινή, συστημική αλλαγή θα πάρει χρόνο – ξεκινάμε επισημαίνοντας ισχυρές και περίπλοκες αφηγήσεις σχετικά με τις εμπειρίες των μαύρων”. Το Netflix σημείωσε επίσης ότι η τρέχουσα συλλογή τίτλων του “αρχίζει μόνο να λέει τις περίπλοκες και πολυεπίπεδες ιστορίες σχετικά με τη φυλετική αδικία στην Αμερική”.

Το Variety αναφέρει ότι το Netflix είδε να αυξάνονται οι αναζητήσεις για το “Black Lives Matter” στην πλατφόρμα του, ειδικά στις ΗΠΑ. Η νέα κατηγορία βρίσκεται στην καρτέλα “Genre” του Netflix και θα εμφανίζεται στην υπηρεσία παγκοσμίως. Στους τίτλους βρίσκει κανείς το Da 5 Bloods του Spike Lee, το ντοκιμαντέρ της Ava DuVernay 13ο και το miniseries When They See Us, το Pose των Janet Mock και Ryan Murphy, το Moonlight του Barry Jenkins, το Homecoming της Beyoncé και το Becoming της Michelle Obama. Υπάρχει πρόσβαση σε όλα μέσα από το κεντρικό μενού του Netflix και στο netflix.com/blacklivesmatter.

Πηγή: harpersbazaar.gr

Όλη η επικαιρότητα