Αθλητισμός

Η σύνοψη του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας

Το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας περιλάμβανε 5 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 89,25 αγωνιστικών χιλιομέτρων.
Ακούστε το άρθρο

Η On Sale Rally Team και το πλήρωμά της, Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης, τερμάτισαν στην 5η θέση του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, μετά από κλατάρισμα στο Skoda Fabia Rally2 evo κατά τη διάρκεια της προτελευταίας ειδικής διαδρομής, ενώ διατηρούσαν τη δεύτερη θέση.

Όσοι θεωρούσαν πως το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, δεύτερος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, που διοργανώθηκε από το Σωματείο «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) με επίκεντρο την Θήβα Βοιωτίας, στις 3-4 Ιουνίου, θα ήταν ένας ιδιαίτερα απαιτητικός αγώνας, δικαιώθηκαν.

Η On Sale Rally Team πιστοποίησε πως ανήκει μεταξύ των πρωταγωνιστών του θεσμού, έστω και αν δύο κλαταρίσματα -κυρίως το δεύτερο- δεν επέτρεψαν στους Γιώργο Κεχαγιά-Χρήστο Κουζιώνη να ανέβουν στο βάθρο, με το Skoda Fabia Rally2 evo.

Η εξέλιξη του αγώνα για την On Sale Rally Team

Το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας περιλάμβανε 5 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 89,25 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Ο αγώνας ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουνίου, με μια ειδική διαδρομή που πραγματοποιήθηκε σε μικτό οδόστρωμα (Μουσείο Θήβας – 6,43 χλμ.), εντός του αστικού ιστού της Θήβας, μετά από την οποία το πλήρωμα της On Sale Rally Team βρισκόταν στην τρίτη θέση.

Το σημαντικότερο μέρος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου και περιλάμβανε δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Κλειδί – 18,62 χλμ., Θήβα – 22,79 χλμ). Στην εναρκτήρια διαδρομή του δεύτερου σκέλους και δεύτερη του αγώνα (Κλειδί 1), οι Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης έχασαν χρόνο λόγω κλαταρίσματος. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να ανέβουν στη δεύτερη θέση της κατάταξης, όπου διατηρήθηκαν και μετά το πέρας του πρωινού loop, έχοντας πετύχει τον δεύτερο χρόνο και στην ειδική διαδρομή «Θήβα 1».

Έτσι, ξεκίνησαν το δεύτερο και καταληκτικό loop με σκοπό να υπερασπιστούν τη θέση τους. Αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού ένα κλατάρισμα ανάγκασε το πλήρωμα να προβεί σε αλλαγή ελαστικού εντός της ειδικής διαδρομής «Κλειδί 2», με αποτέλεσμα να χάσει περίπου 4 λεπτά και να οπισθοχωρήσει προσωρινά στην 8η θέση.

Ακόμη και τότε όμως, οι Κεχαγιάς-Κουζιώνης δεν πτοήθηκαν, προσπάθησαν για το καλύτερο στον επίλογο (Θήβα 2) και χάρη στον δεύτερο χρόνο γενικής, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στην 5η θέση της κατάταξης, με το Skoda Fabia Rally2 της On Sale Rally Team.

Νικητές του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, αναδείχθηκαν οι Γιάννης Παπαδημητρίου-Νίκος Πετρόπουλος με Skoda Fabia Rally2 evo.

Δηλώσεις

Νίκος Κωνσταντόπουλος (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου On Sale)

«Για ακόμη έναν αγώνα, η On Sale Rally Team πιστοποίησε πως ανήκει στους πρωταγωνιστές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο Γιώργος και ο Χρήστος είχαν κάνει πολύ καλή προετοιμασία πριν από την εκκίνηση και βρίσκονταν εξαρχής στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης. Παρά τις ατυχίες με τα κλαταρίσματα που μας στοίχισαν σε χρόνο και θέσεις, η εμφάνισή μας ήταν απόλυτα ενθαρρυντική».

Γιώργος Κεχαγιάς

«Το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας ήταν ένας ιδιαίτερα απαιτητικός αγώνας, με ωραίες και δύσκολες ειδικές διαδρομές. Εμείς, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας πίσω από το τιμόνι του Skoda Fabia Rally2 evo. Μπορεί τα κλαταρίσματα να μη μας επέτρεψαν να τερματίσουμε σε μια από τις θέσεις του βάθρου, όμως είναι δεδομένο πως ο συγκεκριμένος αγώνας, μας πρόσφερε χρήσιμες εμπειρίες για τη συνέχεια».

Χρήστος Κουζιώνης

«Οι σημερινές ειδικές διαδρομές ήταν ιδιαίτερα δύσκολες και μου θύμισαν Ράλλυ Ακρόπολις. Τα κλαταρίσματα πρόσθεσαν επιπλέον δυσκολίες στην προσπάθειά μας, όμως συνολικά κινηθήκαμε σε πολύ καλό ρυθμό, γεγονός που υπογραμμίστηκε από τη δεύτερη θέση της κατάταξης, όπου βρισκόμασταν μέχρι την προτελευταία ειδική διαδρομή».

Όλη η επικαιρότητα