Μουσική

Η τεχνητή νοημοσύνη συνθέτει από την αρχή ακυκλοφόρητα τραγούδια των Beatles

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι επί του παρόντος το talk of the town της τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο και θεωρείται ως το μοναδικό εργαλείο που επιτρέπει στα δημιουργικά μυαλά να εφαρμόσουν τις δικές τους δεξιότητες στη δουλειά των κλασικών καλλιτεχνών.
Ακούστε το άρθρο

Όσο η τεχνητή νοημοσύνη υπάρχει, η χρήση της στην τέχνη είναι αναπόφευκτη.

Ενώ πολλοί έχουν ορίσει τη φουτουριστική πρακτική ως καλλιτεχνικά βάρβαρη, η πραγματικότητα των περισσότερων χρήσεων της ηλεκτρονικής δημιουργικότητας βασίζεται στη διασκέδαση.

Τόσο πολύ που ένας YouTuber ονόματι Dae Lims το έβαλε να δουλέψει σε δύο από τους πιο διάσημους τραγουδοποιούς όλων των εποχών, τον John Lennon και τον Paul McCartney.

Πήρε τα σόλο τραγούδια του John Lennon και του Paul McCartney και «τρέχοντας» τα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, ο Lims δημιούργησε τα κομμάτια σαν να ηχογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν από το πρώην εγχείρημα των τραγουδοποιών, τους διάσημους «The Beatles».

Όπως αναφέρει το cnn.gr, το ΑΙ έχει τεράστιες δυνατότητες πλέον, μπορεί ακόμη και να συνθέσει κομμάτια όπως το έκαναν οι Beatles. AP Photo, File.

Η τεχνητή νοημοσύνη πήρε το τραγούδι του 2013 «New» του Paul McCartney και το μεταποίησε σαν να ήταν κoμμάτι των ίδιων των Beatles.

Εκτός από τη φαινομενικά πιο νέα φωνή του McCartney μετέτρεψε το τραγούδι σε κάτι διαφορετικό από την αρχική σύνθεση. Το ΑΙ προσθέτει επίσης αρμονίες από τον Lennon, κάνοντάς το να μοιάζει πολύ κοντά σε ένα πρωτότυπο κομμάτι των Fab Four.

Ωστόσο, η αλλαγή είναι πιο εντυπωσιακή στο τραγούδι του Lennon «Grow Old With Me», που γράφτηκε το 1980, λίγο πριν το θάνατο του Lennon και κυκλοφόρησε στο μεταθανάτιο άλμπουμ του 1984 Milk and Honey.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι επί του παρόντος το talk of the town της τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο και θεωρείται ως το μοναδικό εργαλείο που επιτρέπει στα δημιουργικά μυαλά να εφαρμόσουν τις δικές τους δεξιότητες στη δουλειά των κλασικών καλλιτεχνών. Ενώ η Grimes δήλωσε πρόσφατα ότι ευχαρίστως θα άφηνε οποιονδήποτε παραγωγό να χρησιμοποιήσει τη φωνή της, για ένα ποσοστό των δικαιωμάτων, μόλις πρόσφατα το συγκρότημα Breezer με έδρα το Hastings δημιούργησε το AI-sis, χρησιμοποιώντας τον κλασικό φωνητικό ήχο του Liam Gallagher στα ξεχασμένα τραγούδια τους.

Μπορείτε να ακούσετε το «New» του Paul McCartney και το «Grow Old With Me» του John Lennon σαν να τα τραγούδησαν οι Beatles εδώ:

Όλη η επικαιρότητα