Χωρίς κατηγορία

Η τελευταία επιθυμία του Θανάση Βέγγου!

veggos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός ήταν πάντα σεμνός και λιγομίλητος και σπάνια εξωτερίκευε τα συναισθήματά του. Η σύζυγός του, Ασημίνα μίλησε στην εφημερίδα News και αποκάλυψε την τελευταία επιθυμία του. «Ο Θανάσης ήθελε να έχει τα μονάκριβα εγγόνια μας στο ντοκιμαντέρ για τη Θεσσαλονίκη. Το ήθελε όσο τίποτα άλλο, ο εγγονός μας Θανάσης και η εγγονή μας Νίκη να παίξουν δίπλα του. Και καμάρωνε. Καμάρωνε πολύ. Τους είχε λατρεία. Αυτή θα έλεγα ότι ίσως ήταν και η τελευταία του επιθυμία».

Το 2009 η Κάκια Ιγερινού γράφει για την αγαπημένη της πόλη, τη Θεσσαλονίκη. Ένα σενάριο για ντοκιμαντέρ που εμπεριέχει όλα τα σημαντικά γεγονότα της συμπρωτεύουσας, ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με την σκηνοθέτιδα Ρέινα Εσκενάζυ, η οποία κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Όταν κάνουν την πρόταση στον Θανάση Βέγγο για να είναι ο αφηγητής, εκείνος την αποδέχεται με χαρά. Το σενάριο θέλει έναν παππού να εξιστορεί όλα τα σπουδαία περιστατικά που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη στα εγγόνια του και εκείνα τον ρωτούν για καθετί που θέλουν να μάθουν για την συμπρωτεύουσα.

Ο Θανάσης Βέγγος μίλησε στην σύζυγο για το ντοκιμαντέρ στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει και της είπε ότι ψάχνανε δύο μικρά παιδιά που θα ενσαρκώσουν τα εγγόνια του. «Θανάση μου έχεις δύο τρισχαριτωμένα εγγόνια, τον Θανασάκη και τη Νίκη, και ψάχνεις να τα βρεις αλλού;» του είπε η Ασημίνα. Τότε εκείνος της απάντησε: «Είσαι μέσα στο μυαλό μου Ασημίνα. Το ίδιο σκεπτόμουν και εγώ. Θα πω στον γιο μας Βασίλη να τα αφήσει να παίξουν. Τι να παίξουν, δηλαδή, ρόλος αληθινής ιστορίας θα είναι». Πίσω από τις κάμερες όλοι βλέπουν τον παππού Βέγγο να συμβουλεύει τα εγγόνια του πώς θα ερμηνεύσουν τους ρόλους. Επίσης, θαυμάζουν το πόσο ζεστός και δεκτικός είναι στα όποια λάθη των δύο εγγονών του.

«Η αγάπη του Θανάση ήταν τόση μεγάλη για τη Νίκη και τον Θανασάκη που σχεδόν έκλαιγε κάθε φορά που άκουγε το όνομά τους. Είχε λατρεία για τα δύο του εγγόνια και τίποτα δεν μπορούσε να την επισκιάσει. Ούτε και τα μικροπροβλήματα υγείας. Δεν μπορείτε να καταλάβετε το πάθος του γι’ αυτά» τόνισε η Ασημίνα Βέγγου και συνέχισε: «Ο Θανάσης πάντα θα είναι ο μεγάλος απών από τη ζωή μου αλλά και από τη ζωή χιλιάδων θαυμαστών του. Ξέρετε τι γίνεται όταν με αναγνωρίζουν; Τρέχουν να με αγκαλιάσουν, να με φιλήσουν. Είναι σαν να βλέπουν εκείνον. Μεγάλη λατρεία. Και εκείνος, όμως, εκπλήρωσε την επιθυμία του, να μείνουν τα εγγόνια του για πάντα στη μνήμη όλων με την εικόνα παππού και εγγονιών».

Πηγή:/www.gossip-tv.gr

Όλη η επικαιρότητα