WEB tv Ηλεία

Φώφη Γεννηματά: Αγάπη για τους Ηλείους και ενδιαφέρον για τους πυρόπληκτους (vid)

Αρκετά συχνές ήταν οι επισκέψεις της Φώφης Γεννηματά στην Ηλεία.
Ακούστε το άρθρο

Αρκετά συχνές ήταν οι επισκέψεις της Φώφης Γεννηματά στην Ηλεία, την οποία επισκεπτόταν σχεδόν περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Περιφέρειας. Χαρακτηριστική ήταν η φετινή χρονιά όπου η εκλιπούσα πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. επισκέφθηκε την Ηλεία δύο φορές.

Η πρώτη ήταν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού (Φολόη), ακολούθησε αυτή στις πυρόπληκτες περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας (Αύγουστος), ενώ το 2020 είχε συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του Πύργου Άγιο Χαράλαμπο…

Η τελευταία επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στην αγαπημένη της Ηλεία ήταν στις 13 Αυγούστου 2021, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που έκαιγαν τον νομό.

Η Φώφη Γεννηματά είχε επισκεφθεί την πυρόπληκτη κοινότητα των Πευκών καθώς και το δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου είχε πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους προέδρους των κοινοτήτων της περιοχής, ενώ είχε συνομιλήσει για αρκετή ώρα και με νεαρούς εθελοντές που συγκέντρωναν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή, η Φώφη Γεννηματά συνομίλησε με την κα Κανέλλα Διονυσοπούλου, το σπίτι της οποίας κάηκε ολοσχερώς. Στον διάλογο που ακολούθησε μεταξύ των δύο γυναικών, η κα Διονυσοπούλου είπε ότι «δεν μας έμεινε ούτε μαντήλι να κλάψουμε. Δεν έχουμε τίποτα πλέον» και η Φώφη Γεννηματά της απάντησε πως «Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ και τις επόμενες μέρες, όταν σβήσουν οι κάμερες και θα πιέσουμε την κυβέρνηση για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξαναμπούν στα σπίτια τους και να στηριχθούν μέχρι να μπορέσουν να ξεκινήσουν μία νέα παραγωγική δραστηριότητα. Να ζήσουν στον τόπο τους και να μην τον εγκαταλείψουν».

Η Φώφη Γεννηματά είχε συνομιλήσει με κατοίκους που βρίσκονταν στο καφενείο του χωριού και ήταν όπως πάντα ιδιαίτερα δεκτική, ακούγοντας με προσοχή τους προβληματισμούς των κατοίκων για την επόμενη μέρα, ενώ πραγματοποίησε και η ίδια αυτοψία σε σπίτια και εκτάσεις γης που κάηκαν ολοσχερώς. Οι κάτοικοι του χωριού επισήμαναν το γεγονός ότι ήταν αβοήθητοι στη μάχη με τις φλόγες και τόνισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως το θέμα των καλλιεργειών που καταστράφηκαν αλλά και της έλλειψης ζωοτροφών.

Ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού που συνομίλησαν με την εκλιπούσα, ήταν και ένα μικρό κορίτσι, που της έδωσε μια ζωγραφιά που είχε φτιάξει η ίδια (κεντρική φωτογραφία).

Στο Λάτσειο και στο πάρκο Ξυστρή…

Μετά την επίσκεψη της στις πυρόπληκτες περιοχές η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο που της παρουσίασε συνολικά την κατάσταση μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι οικονομικών, παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Η Φώφη Γεννηματά και ο Τάκης Αντωνακόπουλος το πάρκο Ξυστρή

Μετά την παραμονή της στο Λάτσειο η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. βρέθηκε στο πάρκο «Ξυστρή», όπου είχε δηλώσει ενθουσιασμένη από τον τρόπο λειτουργίας του εθελοντικού δικτύου που έχει δημιουργήσει ο δήμος Πύργου ως αλληλέγγυα δράση για τους πυρόπληκτους της Ηλείας.

Στη Φολόη…

Στις 3 Ιουνίου 2021 η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε την Ηλεία και το δρυόδασος της Φολόης. Μια επίσκεψη που είχε αποτελέσει την πρώτη στάση των περιβαλλοντικών δράσεων του δικτύου «Πράσινος Κόσμος» που διοργανώνε εκείνο το διάστημα το ΚΙΝ.ΑΛ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. «Το δάσος της Φολόης μπορεί να γίνει πρότυπο για ήπια οικολογική και τουριστική ανάπτυξη», τόνιζε τότε στη δήλωσή της η κ. Γεννηματά συμπληρώνοντας πως «για να συμβεί αυτό χρειάζονται υποδομές και πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πύργος – Πάτρα για να γνωρίσει η περιοχή την ανάπτυξη που της αξίζει»…

Στον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους…

Η Φώφη Γεννηματά είχε δώσει το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιούχου του Πύργου Αγίου Χαραλάμπους στις 10 Φεβρουαρίου 2020. Η κ. Γεννηματά είχε παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής και στη συνέχεια συμμετείχε στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Δίπλα της τότε βρίσκονταν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης, βουλευτές του νομού Ηλείας (ανάμεσά τους και ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝ.ΑΛ., Μιχάλης Κατρίνης) και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Παράλληλα η Φώφη Γεννηματά είχε συμμετάσχει και στη δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο που είχε παραθέσει ο δήμαρχος Πύργου. Στη δήλωσή της, μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά, είχε αναφέρει ότι «Με χαρά και τιμή συμμετείχα στον λαμπρό εορτασμό του Πολιούχου του Πύργου. Εύχομαι οι Έλληνες ενωμένοι να καταφέρουμε, επιτέλους, να πάμε την Ελλάδα μπροστά και ν’ αφήσουμε πίσω ότι μας χωρίζει και μας καθηλώνει στο χθες»…

Ξέχωρα από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις η Φώφη Γεννηματά τα τελευταία χρόνια είχε επισκεφθεί την Ηλεία και για άλλες περιπτώσεις είτε πρόκειται για εσωκομματικές διεργασίες στο ΚΙΝ.ΑΛ., είτε περιοδεύοντας προεκλογικά, είτε συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις ενώ είχε βρεθεί και στο λιμάνι του Κατακόλου.

Το αντίο των Ηλείων στη… «δική τους» Φώφη!

Μερικά μηνύματα Ηλείων, από τα χιλιάδες που πλημμύρισαν τα social media μετά την τραγική είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά:

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα