Κόσμος

Η Τουρκία συνέλαβε δύο ακόμη «γκιουλενιστές» στο εξωτερικό

Ακούστε το άρθρο

Δύο ακόμα φερόμενους γκιουλενιστές συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές στο εξωτερικό και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο έδαφός τους.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ένας άνδρας συνελήφθη στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ ο δεύτερος τέθηκε υπό κράτηση στην Ουκρανία. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στην Τουρκία με ιδιωτικό αεροπλάνο «μετά από επιχειρήσεις» της μυστικής υπηρεσίας MIT.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, οι δύο συλληφθέντες ήταν μέλη «ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης» (FETO) του Φετχουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή το αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Το πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε μάλιστα, φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων με χειροπέδες να στέκονται μπροστά σε αφίσα που εικονίζει τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο, η MIT είχε απαγάγει έξι φερόμενους γκιουλενιστές από το Κόσοβο, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, την ίδια στιγμή που και η Ελλάδα έχει στο έδαφός της οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Πηγή

Όλη η επικαιρότητα