Αγροτικά Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Τριφυλία έχει “όπλα” της στον τομέα των κηπευτικών, το αγγούρι και την τομάτα

Ακούστε το άρθρο
Σταθερή πρωτοπορία διατηρεί η Τριφυλία πέρα από την συγκομιδή καρπουζιού που κορυφώνεται στην περιοχή, καθώς πανέτοιμοι δηλώνουν οι παραγωγοί αγγουριού και τομάτας με τις πρώτες ποσότητες να ετοιμάζονται για εξαγωγές.
Ο ζεστός καιρός ευνόησε την ανάπτυξη των κηπευτικών ενώ εικάζεται ότι θετικές θα είναι και οι τιμές που θα ακολουθήσουν στην αγορά, καθώς μεγάλες ποσότητες αγγουριού θα ταξιδέψουν για την αγορά της Βουλγαρίας, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση.
Σε τηλεφωνικές δηλώσεις του στην ιστοσελίδα kyparissianews.com ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας δήλωσε ότι φέτος καλλιεργούνται 1.000 στρέμματα και αναμένεται συνολική παραγωγή με 21.000 τόνους αγγούρια.
Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, συμπλήρωσε ότι ολοκληρώνεται το 50% της παραγωγής ενώ σύμφωνα με τους παραγωγούς οι τιμές διαμορφώνονται στα 40-45 λεπτά το κιλό, με τη χρονιά να θεωρείται πολύ καλή.
Η τομάτα κερδίζει έδαφος
Το χρηματιστήριο της ντομάτας ωστόσο αποτελεί μια ακόμα θετική έκπληξη για την περιοχή καθώς η Τριφυλία παράγει τις καλύτερες ποικιλίες στην χώρα μας. Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο η καλλιέργεια εκτείνεται σε 1.100 στρέμματα με την συνολική παραγωγή να εκτινάσσεται στους 20.000 τόνους, η οποία συνδυάζεται με άριστη ποιότητα και χρώμα αλλά κυρίως γεύση. Ως το τέλος Μαΐου θα κορυφωθεί η συγκομιδή με την τιμή του προϊόντος να είναι από 80 λεπτά έως 1 ευρώ το κιλό κερδίζοντας νέες αγοράς, όπως είναι εσωτερική αγορά οι Βαλκανικές χώρες, η κεντρική Ευρώπη με λίγες ποσότητες και κυρίως η Γερμανία που υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση…

Όλη η επικαιρότητα