Πολιτική

Η τρόικα απέρριψε τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ

13559_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθειες να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο εργασιακό και να ψηφιστεί το πακέτο των μέτρων και από τα τρία κόμματα της συμπολίτευσης όπως άλλωστε ζητούν και οι εκπρόσωποι των δανειστών καταβάλλει η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός προχωρά στον σχεδιασμό του για να προλάβει τις προθεσμίες με στόχο πάντα να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης στο Γιουρογκρούπ της 12ης Νοεμβρίου ώστε το ποσό των 31,5 δισ. να μπουν στον λογαριασμό στις 16 του ίδιου μήνα. Η κυβέρνηση επιδιώκει φυσικά να εκταμιευθεί το σύνολο του ποσού σε μία δόση. Ενώ το αδιέξοδο στις συζητήσεις με την Τρόικα λόγω της σταθερής στάσης της ΔΗΜΑΡ παραμένει ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο και να ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος στις 5-7 Νοεμβρίου. Εν τω μεταξύ την προσεχή Τετάρτη στις 31 Οκτωβρίου θα κατατεθεί προς ψήφιση ο προϋπολογισμός του 2013 που περιλαμβάνει και τα μέτρα από το πακέτο των 13,5 δισ. που αφορούν την επόμενη χρονιά.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πολυνομοσχεδίου ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε συσκέψεις το Σάββατο και την Κυριακή με τους υπουργούς που εμπλέκονται στις 89 δράσεις που αποτελούν προαπαιτούμενα. Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν το απόγευμα της Κυριακής οι υπουργοί Οικονομικών κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας και αναπληρωτής Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί οι ρυθμίσεις κατά υπουργείο προκειμένου να τις υποβάλλουν στην γραμματεία της κυβέρνησης που θα ενοποιήσει τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Περισσότερα εδώ: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=232869

Όλη η επικαιρότητα