Media

Η Τζένη Μπότση μιλά για τη σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη: «Ξεκινήσαμε 3 και γίναμε 21 γυναίκες»

Αποκάλυψε πώς αντέδρασαν οι γονείς της όταν έμαθαν τι της είχε συμβεί
Ακούστε το άρθρο

Για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από γνωστό σκηνοθέτη μίλησε η Τζένη Μπότση.

Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ANT1, η ηθοποιός αποκάλυψε την αντίδραση των γονιών της μετά την απόφασή της να μιλήσει δημόσια για την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχθεί.

«Στην οικογένειά μου είχα πει ότι έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και θα βγω να το καταγγείλω. Τους είπα από ποιον άνθρωπο αλλά δεν τους είπα λεπτομέρειες. Δυστυχώς, τις λεπτομέρειες τις έμαθαν από την τηλεόραση και ήταν πολύ συγκινητικό και για τη μητέρα μου και για τον πατέρα μου» ανέφερε, αρχικά, η ηθοποιός.

«H μαμά μου, μού ζήτησε συγγνώμη γιατί δεν με είχε μεγαλώσει έτσι ώστε να μπορέσω να της το πω από την αρχή. Από την άλλη, ήταν μια κοινωνία πολύ διαφορετική από τη σημερινή. Εγώ φοβόμουν πάρα πολύ ότι αν μιλήσω στη μαμά μου δεν θα με αφήσει να ξαναπαίξω στο θέατρο/ Ότι δεν θα με αφήσει ξανά ούτε να δω θέατρο. Δεν φταίει όμως κι εκείνη, το έκανε με όλη της την αγάπη και θύμωσα που μου ζήτησε συγγνώμη. Αυτή η μάνα που με έχει μεγαλώσει με τόση αγάπη μου ζητάει συγγνώμη;», πρόσθεσε η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, η Τζένη Μπότση ανέφερε: «Έχω πάρει τη συγγνώμη της κοινωνίας και αυτό μου αρκεί. Βλέπω πια πως τα νέα παιδιά έχουν τσαμπουκά, γιατί τα μεγαλώνουν πιο νέες γενιές, χωρίς να φοβούνται και χωρίς να αισθάνονται ενοχή. Όταν μου συνέβη το περιστατικό, νόμιζα ότι συνέβη μόνο σε μένα. Δεν πίστευα ότι είχα προκαλέσει, αλλά φοβόμουν γιατι αισθανόμουν ότι μπορεί να μου ξανασυμβεί. Φοβόμουν τον ίδιο άνθρωπο, ότι μπορεί να μου το ξανακάνει ή να μου κάνει κάτι άλλο».

Η ηθοποιός θυμήθηκε και τις στιγμές που τύχαινε να δει τον σκηνοθέτη στον δρόμο αλλά και τον πανικό που πάθαινε. «Όταν τον έβλεπα ξαφνικά στον δρόμο, πάθαινα τρόμο, πανικό, έκλαιγα, πάθαινα κρίση πανικού. Έφευγα μακριά. Μου έχει τύχει να είμαι σε γύρισμα και να περάσει από τον δρόμο και μου λένε οι συνάδελφοί μου ότι αυτό που επαναλάμβανα συνέχεια είναι “γιατί;”. Γιατί μετά από τόσα χρόνια, με ταράζει τόσο πολύ. Γιατί δεν το έχω φτιάξει μετά από τόσα χρόνια;».

Η κα Μπότση μεταξύ άλλων αποκάλυψε: «Πάντα στις δουλειές μου, όταν ερχόταν η μέρα της επίσημης πρεμιέρας, έλεγα “δεν θέλω να έρθει αυτός”. Το έβαζα σαν όρο».

«Ξεκινήσαμε 3 και γίναμε 21 οι γυναίκες», αποκάλυψε η Τζένη Μπότση, λέγοντας ότι οι γυναίκες αυτές βίωσαν το ίδιο από τον ίδιο άνθρωπο. Σχετικά με την παραγραφή του αδικήματος στη δική της περίπτωση, ανέφερε «Δε με ενδιαφέρει αν θα δουλέψει ξανά. Έχει κριθεί ήδη. Δεν είμαι εγώ αυτή που θα δώσει δικαίωση ή που θα πει ότι θα γίνει αυτό. Ο καθένας θα κάνει αυτό που μπορεί και ξέρει. Θέλω να πιστεύω πως τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ξανά».

Πηγή:Lifo

Όλη η επικαιρότητα