Ελλάδα

Η «Βικτώρια» αγρίεψε τη Ζάκυνθο με τα ψηλά κύματα να βγαίνουν στους δρόμους

Ο καιρός έχει αγριέψει από το μεσημέρι της Τρίτης 12 Νοεμβρίου με την κακοκαιρία «Βικτώρια» να σαρώνει και τη Ζάκυνθο μετά από την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η «Βικτώρια» έρχεται φέροντας μαζί της, ισχυρούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις και σε, αρκετές περιπτώσεις, και τις χαλαζοπτώσεις.

Στη Ζάκυνθο όπου ο καιρός έχει αγριέψει, ο άνεμος έχει κάνει τα κύματα «θεριά» και έχουν βγει στους δρόμους. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες και το βίντεο από το τοπικό imerazante.gr.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το μεσημέρι της Τρίτης (12-11-2019) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που  θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο  Ιόνιο.

Α. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Την Τρίτη (12-11-2019)

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από τις βραδινές  ώρες η δυτική, η νότια Πελοπόννησος και τη νύχτα η δυτική  Μακεδονία.

Την Τετάρτη (13-11-2019)

  • Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
  • Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, η  ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία και οι Σποράδες.
  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ η δυτική Κρήτη,  σταδιακά οι Κυκλάδες, η ανατολική Μακεδονία και η υπόλοιπη Κρήτη.  Αργά το βράδυ η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα.

Την Πέμπτη (14-11-2019)

Η Θράκη τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του  ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οπότε τα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν.

Νότιοι άνεμοι με ένταση 8 έως 9 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά από τα ξημερώματα της Τρίτης (12-11-2019) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (13-11-2019), οι οποίοι στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της  Τρίτης θα φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ.

Όλη η επικαιρότητα