Αρθρογραφία

Η βουλευτής Αθηνών και Ηλείας κ. Πιπιλή

Είναι κάποια γεγονότα συνηθισμένα και καθημερινά, είναι γεγονότα που  επιρρεάζουν  ή όχι την ζωή μας, συμβαίνουν όμως και πολλές φορές περνούν απαρατήρητα, άλλες όμως φροντίζουν κάποιοι να τα φέρνουν στο φως της επικαιρότητας και καλά κάνουν, όπως εν προκειμένω είναι ιδιαίτερο γεγονός η παρέμβαση της Βουλευτού Αθηνών κ. Φωτεινής Πιπιλή  για την προστασία του φαραγγιού της Νέδα.

Η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, που φιλοξενεί αυτήν την στήλη για είκοσι περίπου χρόνια, φυσικά και είναι στην πρώτη γραμμή της πληροφόρησης και φυσικότατα παρουσίασε την παρέμβαση της κ. Πιπιλή στην Βουλή των Ελλήνων, αιτώντας από τον Υπουργό Περιβάλλοντος της προστασία του Φαραγγιού της Νέδα.

Εχει ιδιαίτερη σημασία τόσο η παρέμβαση ,όσο και η αποδοχή και δέσμευση του Υπουργού ότι το φημισμένο Φαράγγι της Νέδα θα τεθεί σε ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας και εν προκειμένω αξίζει να μνημονευθεί η θέση της κ. Πιπιλή,  για το ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάποιο νομικό πλαίσιο προστασίας του και μην προτρέξουν οι συνήθεις καχύποπτοι και προχωρημένοι περί τα επικοινωνιακά με την πολιτεία να μας πουν ότι η κ. βουλευτής απλά έπραξε το καθήκον της.

Φυσικά και το έπραξε κατά τον καλύτερο τρόπο και πέτυχε το προσδοκούμενο αποτέλεσμα και με αυτή την έννοια της αξίζουν συγχαρητήρια και τούτο φυσικά το καταλαβαίνουν καλύτερα όσοι γνωρίζουν τον ποταμό και το φαράγγι της Νέδα και την εγκατάλειψη στην οποία βρίσκεται, με αποτέλεσμα να αποκρύπτεται κατά κάποιον τρόπο από επισκέπτες που θα ήθελαν και θα μπορούσαν να επισκεφτούν την περιοχή.

Φαίνεται πως η κ. Πιπιλή,  ως καταγόμενη εκ της Ηλείας και μάλιστα εκ της Φιγαλείας, δεν είναι μόνο βουλευτής Αθηνών αλλά και Ηλείας, ειδικά της ξεχασμένης και άγνωστης νότιας Ηλείας, της λεγόμενης και επαρχίας Ολυμπίας, του τμήματος της Ηλείας με τον Καϊάφα την Ζαχάρω, την Φιγαλεία, την Ανδρίτσαινα, τον Επικούρειο, τα Κρέστενα , την Αγουλινίτσα και τον Αλφειό.

Αγαπητή κ. Πιπηλή, που σας έχω συναντήσει μόνο μία φορά, αλλά έχετε μείνει στην σκέψη μου ως μία Ηλεία δραστήρια και ευαίσθητη, πάντα κοντά στους πολίτες και στις ρίζες σας, θερμή παράκληση να ενδιαφερθείτε και για τον εγκαταλελειμμένο Καϊάφα, να ζητήσετε την απένταξη του δήθεν έργου ανάπλασης κλπ. που πηγαινοφέρνεται κάθε προεκλογική περίοδο από κομματάρχες,  με δήθεν επένδυση 5  εκατ. ευρώ μόνο για μπαλώματα και ταυτόχρονα να απαιτήσετε την ένταξη του Καϊάφα για έργα μετατροπής του σε μοναδικό και παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, σε συνδυασμό με τις ιαματικές πηγές, την θάλασσα, το πευκοδάσος, την λίμνη και τον μυθικό Λαπίθα.-

Όλη η επικαιρότητα