Αθλητισμός

Η Βραδιά των Άσσων 2019: Ο Γεώργιος Βασιλακόπουλος στην πατρίδα του για την γιορτή του Αθλητισμού!

Είναι ένας άνθρωπος με φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Μπορεί να τον λατρέψεις ή να διαφωνήσεις μαζί του σε πολλά θέματα ωστόσο αυτό που δεν αμφισβητείται με τίποτα είναι ότι ο Γιώργος Βαιλακόπουλος αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ. Είναι από τους κορυφαίους παράγοντες που έχει βγάλει η χώρα μας, παγκοσμίως γνωστός και έχει τιμηθεί ουκ ολίγες φορές, εντός και εκτός Ελλάδας, γι’ αυτό και στις 14 Δεκέμβρη θα βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να τιμήσει με την παρουσία του την Βραδιά των Άσσων 2019.

Γεννήθηκε το 1939 στον Πειραιά. Κατάγεται από την ευρύτερη περιφέρεια της Αρχαίας Ολυμπίας(Δίβρη – Λάμπεια Ηλείας). Παράλληλα με τον αθλητισμό ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή ως αριστούχος και εξελίχθηκε σε επιτυχημένο επιχειρηματία: σήμερα είναι ιδιοκτήτης βιομηχανίας χάρτου.
Η θέση του στο μπάσκετ ήταν σμολ φόργουορντ και διακρινόταν για την ευστοχία, τη γρήγορη σκέψη και εκτέλεση και τις ηγετικές ικανότητές του. Αγωνίστηκε στον Πειραϊκό. Μετεγγράφηκε στον Παναθηναϊκό το 1958 και κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας(1961, 1962, 1967), ενώ παράλληλα εργαζόταν ως λιμενοφύλακας. Συνέχισε ως προπονητής σε Παναθηναϊκό, Εθνικό, Ιωνικό Νικαίας, Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και Πανιώνιο, ενώ υπήρξε και διαιτητής. Για πολλά χρόνια υπήρξε και αρχηγός του Παναθηναϊκού.
Υπηρέτησε το ελληνικό μπάσκετ ως παράγοντας και τελικά αναδείχθηκε πρόεδρος της FIBA Europe (2002-2010) και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας ΚαλαθοσφαίρισηςFIBA (2006-2010). Συμμετείχε στην Ομοσπονδία Αθλοπαιδιών από την ίδρυσή της το 1966. Το 1970, όταν διαχωρίστηκε το μπάσκετ από τις Αθλοπαιδιές, προσχώρησε στη νεοσύστατη Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ακόμη, ο Γ. Βασιλακόπουλος διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από το Φεβρουάριο του 1998 μέχρι το Νοέμβριο του 2002. Αξίωμα που κατέχει μέχρι και σήμερα, από τις 13/9/2010 όταν ομόφωνα το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης τον εξέλεξε εκ νέου πρόεδρο.

ΦΩΤΟ VRADIA

Όλη η επικαιρότητα