Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΑΣΣΩΝ 2019: Προμηθέας, μια ομάδα – πρότυπο στην γιορτή του Αθλητισμού!

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Προμηθέας ήταν ένας από τους Τιτάνες και ο ευεργέτης του ανθρώπινου γένους, που έδωσε στους ανθρώπους την φωτιά, ενώ τους έμαθε τις Επιστήμες και τα Γράμματα. Χιλιάδες χρόνια αργότερα, ένας άλλος Προμηθέας εμφανίστηκε στο προσκήνιο. Δεν είναι Τιτάνας. Όχι ακόμα. Μοιάζει όμως να παίζει τον ρόλο του ευεργέτη σε ένα ελληνικό μπάσκετ που νοσεί.

Σε μία χρονιά που έχει στιγματιστεί από γκρίνια, αλλεπάλληλες συσκέψεις σε γραφεία, αναβολές, αγώνες που κρίθηκαν στα χαρτιά, οικονομικά προβλήματα ομάδων και αποχωρήσεις, ο Προμηθέας ήρθε να δώσει μία αχτίδα φωτός. Οι Πατρινοί βρήκαν μία ευκαιρία μπροστά τους και την άρπαξαν.

Το 2013 ο Προμηθέας αγωνιζόταν στην Α1 ΕΣΚΑΗ, ηττήθηκε στους τελικούς από τη Νίκη Προαστίου και έχασε την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Η αδυναμία της αντιπάλου του να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική είχε ως αποτέλεσμα να πάρει την άνοδο από το… παράθυρο. Έξι χρόνια αργότερα, αυτή η ομάδα βρέθηκε στους τελικούς της Basket League, στους «16» του Champions League ενώ φέτος έχει ήδη αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας, έχει πανηγυρίσει την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Euro Cup και στις 14 Δεκέμβρη θα βρίσκεται στον Πύργο για την Βραδιά των Άσσων 2019.

Στην Πάτρα έβαλαν ένα ταβάνι και το έσπασαν. Ξανά και ξανά και ξανά.

Στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ έχουν εμφανιστεί πολλοί διάττοντες αστέρες. Ομάδες-φωτοβολίδες, που έκαναν το… κομμάτι τους και μετά εξαφανίστηκαν, αφού δεν είχαν βάσεις και πλάνο. Ο Προμηθέας δεν φαίνεται να ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Όπως έχει δηλώσει ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, Βαγγέλης Λιόλιος που θα δώσει το «παρών» στο Πάρκο Ξυστρή για την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, όταν η ομάδα ανέβηκε στην Basket League το 2016 δημιουργήθηκε πλάνο τριετίας και το περασμένο καλοκαίρι δημιουργήθηκε νέο πλάνο τριετίας.

 

Ο Προμηθέας είναι ένας σύλλογος που βγάζει υγεία από τις υποδομές του μέχρι το ανδρικό τμήμα. Οι εγκαταστάσεις της αποτελούν πρότυπο. Οι ακαδημίες της ομάδας είναι γεμάτες με παιδιά με ταλέντο που στελεχώνουν τις μικρές εθνικές με την ομάδα να έχει συμμετάσχει ήδη δύο φορές στα τουρνουά της EuroLeague. Την ίδια στιγμή, το ανδρικό τμήμα εκπέμπει υγεία και μέρα με τη μέρα, αγώνα με τον αγώνα ξεπερνά τον πήχη που θέτει όλο και ψηλότερα.

 

Ο Προμηθέας μπορεί να είναι μία ομάδα με μικρή ιστορία, αφού δημιουργήθηκε το 1985, αλλά έχει κάνει άλματα. Έχει φτάσει ήδη πιο μακριά από κάθε άλλη ομάδα της επαρχίας. Πολλοί θα σταθούν στις συγκυρίες που ευνόησαν την ομάδα να φτάσει μέχρι τους περσινούς τελικούς λόγω της απόφασης του Ολυμπιακού. Καλό είναι όμως όλοι αυτοί να έχουν υπόψη τους ότι δεν αρκεί απλώς να σου παρουσιάζεται μία ευκαιρία, αλλά να την αρπάζεις.

Στον Προμηθέα δεν χαρίστηκε τίποτα.

Ό,τι έχει πετύχει το κέρδισε στο παρκέ με την αξία του.

Όποιος έχει παρακολουθήσει τον Προμηθέα να παίζει δεν γίνεται να μην γοητευτεί από αυτό που βλέπει.  Την ομάδα του Μάκη Γιατρά  χαίρεσαι να την βλέπεις καθώς αποπνέει υγεία εντός και εκτός παρκέ και έχει χαράξει τον δικό της δρόμο, με αποτέλεσμα να βρεθεί μέσα σε έξι χρόνια από τους τελικούς της Α1 ΕΣΚΑΗ στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Προμηθέας έφτασε ήδη πιο μακριά από κάθε άλλη ομάδα της επαρχίας. Έφτασε εκεί που… δεν μπορούσε. Έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και αξίζει να χαρεί κάθε στιγμή όπως και εμείς θα χαρούμε που θα τον «φιλοξενήσουμε» στην Βραδιά των Άσσων 2019 αφού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!