Super league

Η Ξάνθη νίκησε την ΑΕΛ αλλά παραμένει στην 6η θέση

Ακούστε το άρθρο

H Ξάνθη βρήκε το γκολ που έψαχνε, με κεφαλιά του Κασάδο στο 80′, είχε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς σε καλή κατάσταση, κρατώντας ανέπαφη την εστία του, ωστόσο το 1-0 επί της ΑΕΛ των 10 παικτών τα Πηγάδια για την 29η αγωνιστική της Super League δεν είναι αρκετό. Οι “ακρίτες” παραμένουν κάτω από τον Αστέρα Τρίπολης στην ισοβαθμία για τη μάχη της 5ης θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Γήπεδο: Xanthi FC Arena

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Νικόλαος Σάββας (Σερρών)

Τέταρτος διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης (69′ Φασίδης), Φλίσκας (42′ Κασάδο), Σιλά, Ντε Λούκας, Μεχία, Τζουρίτσκοβιτς, Τριάδης (46′ Κάστρο), Μπρίτο, Γέντρισεκ

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Γκόικοβιτς, Γκόλιας, Ντέλετιτς, Κρίζμαν, Αγκάνοβιτς, Μπάλλας, Μλαντένοβιτς, Λεοζίνιο (65′ Καρατάσιος), Ναζλίδης

Γκολ: 80′ Κασάδο

Κίτρινη κάρτα: 57′ Μπάλλας, 61′ Γκόλιας, 90+1′ Κρίζμαν

Κόκκινη κάρτα: 62′ Γκόλιας

Η Ξάνθη είχε απέναντί της έναν αντίπαλο που κατέβηκε με μόλις πέντε παίκτες στον πάγκο και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο. Το αποτέλεσμα ήταν προφανές. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν, οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν και περίμεναν να βρουν κενά στην αντίπαλη άμυνα για να “χτυπήσουν”.

Ο Παναγιώτης Τριάδης στο 4′ έκανε ένα πρώτο σουτ, ο Αντόνιο Μεχία με εκτέλεση φάουλ απείλησε στο 8′ για πρώτη φορά πραγματικά (λίγο άουτ) και κάπου εκεί σταμάτησε η επιθετική ορμή των “ακριτών”.

Μάλιστα, η μεγαλύτερη ευκαιρία του 1ου ημιχρόνου ανήκε στους “βυσσινί”, όταν ο Σάντι Κρίζμαν βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν.

Στο 42′, ο Μίλαν Ράσταβατς αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Κώστα Φλίσκα με τον Κασάδο και στην ανάπαυλα κράτησε στα αποδυτήρια τον Τριάδη κι έβαλε στη θέση του τον Ματίας Κάστρο.

Ο Αργεντινός επιθετικός θα μπορούσε να σκοράρει αν προλάβαινε την μπάλα με προβολή στο 52′, λίγα λεπτά μετά από την απόκρουση του Ζίβκοβιτς σε σουτ του Μίλο Ντέλετιτς για την ΑΕΛ. Ο Μπρίτο ήταν ο επόμενος παίκτης της Ξάνθης που δοκίμασε χωρίς επιτυχία να νικήσει τον Κώστα Θεοδωρόπουλο. Ο Ζίβκοβιτς είπε ξανά “στοπ” στον Κρίζμαν στο 60ό λεπτό και στη συνέχεια, το παιχνίδι μονοπωλήθηκε από τους γηπεδούχους, λόγω αποβολής στην ΑΕΛ.

Ο Νίκος Γκόλιας τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα στο 61ο λεπτό και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή. Παρά την προσπάθεια του αρχηγού της ΑΕΛ, Θωμά Ναζλίδη, δεν σταμάτησε, με συνέπεια να δεχθεί ακόμα μία κίτρινη κάρτα, για διαμαρτυρία αυτήν τη φορά, και να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ο Σωτήρης Αντωνίου έριξε στη μάχη τον Άγγελο Καρατάσιο για να καλύψει τα νώτα του στην άμυνα, ο Ράσταβατς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Βασίλη Φασίδη για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης. Τελικά, το γκολ ήρθε από μία στημένη φάση, αφού στο 80′ και μετά από κόρνερ από δεξιά, ο Θεοδωρόπουλος έκανε κακή έξοδο και ο Κασάδο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Με παίκτη λιγότερο, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και η Ξάνθη κράτησε τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι, όμως, δεν έκαναν κάποια διαφορά. Η ακριτική ομάδα παραμένει ισόβαθμη με τον Αστέρα Τρίπολης στην 5η θέση που οδηγεί στο Europa League και μειονεκτεί στη μάχη της Ευρώπης. Την τελευταία αγωνιστική αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό, ενώ οι Αρκάδες πηγαίνουν στο Αγρίνιο για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή: SPORT24 

Όλη η επικαιρότητα