Ηλεία

Η Ζάκυνθος… καλοβλέπει την «Τριανταφυλλιά»!

Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2020 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΟΦΟΡΗΘΕΙ Ο ΛΙΒΑΣ…

 

Να μεταφερθούν στον ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς τα συσσωρευμένα απορρίμματα της Ζακύνθου στην θέση του Λίβα από τον Μάρτιο του 2020, τέθηκε ως πρόταση από την δημοτική αρχή Ζακυνθίων, για την οποία μάλιστα ενημερώθηκε και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων που συνεδρίασε προ ημερών.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζακυνθίων Δημήτρης Κουτσογιάννης στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στο αρμόδιο υπουργείο έθεσε το θέμα για τη μεταφορά ενός μέρους των δεμάτων ή και των παραγόμενων απορριμμάτων από την Άνοιξη του 2020, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που επικρατεί στον Λίβα…

Ο ίδιος έκανε εκτενή ενημέρωση για το πρόβλημα και την εναλλακτική πρόταση που τέθηκε στο «τραπέζι», μετά και από ερώτηση σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων που αντιμετωπίζουν κυρίως η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Λευκάδα.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου είπε, μεταξύ άλλων, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την διάθεση των δεμάτων από το υπόλειμμα της επεξεργασίας, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλος δήλωσε με αφορμή την πρόταση περί Τριανταφυλλιάς, ότι εξαιτίας του ότι ο Λίβας είναι υπερκορεσμένος, η ενημέρωση που έχει από τον δήμο είναι ότι «περιμένουμε τον Μάρτιο, που θα ανοίξει ο ΧΥΤΥ της Ηλείας, να μεταφερθούν εκεί κάποια δέματα, για να υπάρξει αποσυμφόρηση και να μπορέσει να ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου».
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει γνωστοποιηθεί κάτι στον ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας από τον δήμο Ζακυνθίων ή την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αν και μια τέτοια λύση που τοποθετείται στους πρώτους μήνες του 2020, φαντάζει ακόμη και λειτουργικά ανέφικτη…

Όλη η επικαιρότητα