Categories: Lifestyle

Η ζωή του αξέχαστου Στράτου Διονυσίου γίνεται σίριαλ με τίτλο «Εγώ ο ξένος»

Share

«Φίλε, έφυγε ο Στράτος και παρέλυσε το κράτος, η νυχτερινή ζωή έχει μείνει ορφανή»τραγούδησε ο Νότης Σφακιανάκης, αφιερώνοντας το τραγούδι στον μοναδικό λαϊκό τραγουδιστή Στράτο Διονυσίου, όταν έφυγε από τη ζωή στις 11 Μαΐου 1990.

Να όμως που η πολυτάραχη ζωή του σπουδαίου ερμηνευτή, που έφτασε να γίνει είδωλο για τον απλό κόσμο, θα γίνει σειρά στην τηλεόραση με τίτλο «Εγώ ο ξένος» -εμπνευσμένος από το ομώνυμο, πολυβραβευμένο άλμπουμ του-, καθώς τόσο η επαγγελματική όσο και η προσωπική του ζωή δεν ήταν ποτέ ήρεμες…

Πρόκειται για μία μίνι σειρά επτά επεισοδίων και ενδιαφέρον έχουν δείξει αρκετά κανάλια, με τους υποψήφιους για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ηθοποιούς να περνούν ήδη από κάστινγκ.

Ο Στράτος Διονυσίου υπήρξε από τις στιβαρότερες φωνές, επηρεασμένος μουσικά από τον ιεροψάλτη πατέρα του. Απέκτησε μια ένρινη βυζαντινή δωρικότητα και θεωρήθηκε μουσικό φαινόμενο στο λαϊκό μας πεντάγραμμο.

Δεν ήταν τυχαίο που ο Τάκης Μουσαφίρης τον θεωρούσε θεϊκό τραγουδιστή, μια και ήταν ο μόνος στην παγκόσμια δισκογραφία που ηχογραφούσε μια κι έξω δίσκο μέσα σε λίγες ώρες, καθιστώντας τον ανεπανάληπτο και αφήνοντας τους πάντες άναυδους.

Πηγή:espressonews