Ποδόσφαιρο

Ιαπωνία – Ισπανία 2-1: Νίκη με ανατροπή – Δείτε highights

Στους «16» του Μουντιάλ 2022 προκρίθηκε η Ιαπωνία!
Ακούστε το άρθρο

Στους «16» του Μουντιάλ 2022 προκρίθηκε η Ιαπωνία, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη πριν αρχίσει το τουρνουά, αφού έκανε την ανατροπή κόντρα στην Ισπανία, η οποία επίσης προκρίθηκε, μετατρέποντας το 0-1 σε 2-1 και πήρε την 1η θέση του ομίλου, στέλνοντας έτσι στο αεροπλάνο της επιστροφής τη Γερμανία!

Οι Ασιάτες προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά να κάνουν κάτι καλό επιθετικά αλλά δεν τα κατάφεραν, σε αντίθεση με τους Ίβηρες που δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο γκολ… Στο 11′ ο Αθπιλικουέτα σέντραρε από δεξιά και ο Μοράτα με κεφαλιά έκανε εύκολα το 0-1, σκοράροντας σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήλεγξε σε απόλυτο βαθμό το παιχνίδι και έδινε τον ρυθμό που ήθελε, απειλώντας και στο 23′ ξανά με τον Μοράτα μετά την κάθετη του Γκάβι. Γενικά το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά εύκολο για την Ισπανία, η οποία δεν ένιωσε κάποια απειλή και παράλληλα έβλεπε ότι αν ανέβαζε λίγο στροφές, εύκολα μπορούσε να προκαλέσει πανικό στην άμυνα της Ιαπωνίας.

Κι όμως, αυτό το παιχνίδι που έδειχνε τόσο εύκολα για τους «φούριας ρόχας», άλλαξε εντελώς στο ξεκίνημα της επανάληψης, αφού στο 48′ ο Ντοάν με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-1 και στο 53′ ο Τανάκα από κοντά, μετά το γύρισμα του Μιτόμα, έγραψε το 2-1 για τους Ιάπωνες! Έτσι, οι Ασιάτες είχαν πλέον την πρόκριση στα χέρια τους και μάλιστα μέσω της 1ης θέσης, με την Ισπανία να παίρνει τη 2η. Γεγονός που δεν πρέπει να ενοχλεί και πολύ την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, αφού θα αντιμετωπίσει πλέον το Μαρόκο στους «16» και όχι την Κροατία.

Όπως και να έχει, πάντως, οι Ισπανοί πίεσαν στη συνέχεια, αν και δεν είχαν ευκαιρίες, με εξαίρεση τη φάση του 89ου λεπτού, όταν ο Γκόντα απέκρουσε αρχικά το μακρινό σουτ του Ασένσιο και στη συνέχεια το κοντινό του Όλμο στην επαναφορά, κρατώντας το 2-1 και την πρόκριση για την ομάδα του!

Ιαπωνία: Γκόντα, Ικατούρα, Γιοσίντα, Τανιγκούτσι, Ίτο, Μορίτα, Τανάκα (87′ Εντό), Ναγκατόμο (46′ Μιτόμα), Καμάντα (69′ Τομιγιάσου), Μαέντα (62′ Ασάνο), Κούμπο (46′ Ντοάν).

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα (46′ Καρβαχάλ), Ρόδρι, Π. Τόρες, Μπαλντέ (68′ Άλμπα), Γκάβι (68′ Ανσού Φατί), Μπουσκέτς, Πέδρι, Γουίλιαμς (57′ Φεράν Τόρες), Μοράτα (57′ Ασένσιο), Όλμο.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα