Κόσμος

Ιαπωνία και ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεχιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπάιντεν και ο Κισίντα συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα συμφώνησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να συνεχιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και η στήριξη στην Ουκρανία, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στη Χιροσίμα, νωρίτερα σήμερα.

Ο Κισίντα και ο Μπάιντεν είχαν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών. Στη σύνοδο αυτήν (19-21 Μαΐου) θα συζητηθούν μια σειρά από θέματα, από την κλιματική αλλαγή μέχρι την επισιτιστική ασφάλεια και τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

«Συμφωνούμε να συνεργαστούμε στενά με χώρες που έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της G7 και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία καθώς και την ισχυρή υποστήριξη στην Ουκρανία», είπε ο Κισίντα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται ότι θα συμμετάσχει μέσω βιντεοκλήσης στη συνεδρίαση της Κυριακής της G7 στην οποία, εκτός των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, μετέχουν επίσης η Βρετανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Όπως τονίζει το newsbeast.gr νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπάιντεν και ο Κισίντα συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας τους αλλά και αντιμετώπισης της Κίνας. «Θα συνεχίσουμε επίσης να συνεργαζόμαστε στενά σε διάφορα θέματα που αφορούν την Κίνα και συμφωνήσαμε να εργαστούμε από κοινού για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων σχετικών με την Κίνα», είπε ο Κισίντα.

Όλη η επικαιρότητα