Κόσμος

Ιαπωνία και τζιχαντιστές συμφώνησαν στην απελευθέρωση του Ιάπωνα ομήρου

iaponia_kai_tzihantistes_symfonisan_stin_apeleytherosi_toy_iapona_omiroy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός Japan Fuji TV, Ιαπωνία και το Ισλαμικό Κράτος συμφώνησαν στην απελευθέρωση του Ιάπωνα ομήρου.

Το ιαπωνικό κανάλι σε εκπομπή του ανέφερε πως οι τζιχαντιστές συμφώνησαν να αφήσουν ελεύθερο τον Κέντζι Γκότο, μόλις η Ιαπωνία και κατά συνέπεια η Ιορδανία όπου κρατείται, είπε το «ναι» στην απελευθέρωση της βομβιστριας Σατζίντα αλ-Ρισάουι.

Μία ημέρα πριν τις συνεννοήσεις των δύο πλευρών, είχε δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ο Γκότο ακουγόταν να λέει ότι έχει στη διάθεσή του μόνο 24 ώρες ζωής, καθώς αν η Ιαπωνία δεν κάνει ένα βήμα πίσω, οι τζιχαντιστές θα τον εκτελέσουν.

Μάλιστα, ο Γκότο κρατούσε μία φωτογραφία ενός νεαρού, ο οποίος είναι ο Μουάντ αλ-Κασάσμπεχ, ένας Ιορδανός πιλότος που κρατείται όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος. Για τον νεαρό Ιορδανό, ο Γκότο στο μήνυμά του είπε ότι αν το Τόκυο δε συμφωνήσει στην απελευθέρωση της βομβίστριας θα εκτελεστεί κι εκείνος. 

«Μου είπαν ότι αυτό θα είναι το τελευταίο μου μήνυμα», είπε ο Ιάπωνας, προσθέτοντας ότι η ζωή του εξαρτάται από την κυβέρνηση της Ιορδανίας, η οποία μαζί με εκείνη του Σίνζο Αμπε, καθυστερεί τη διαδικασία απελευθέρωσης της Σατζίντα. 

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα