Ηλεία

Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Πρόεδρος για ακόμη μια θητεία ο Κώστας Τσαούσης

Συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας και συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: Τσαούσης Κωνσταντίνος Δερματολόγος

Αντιπρόεδρος: Σταυροπούλου Γιαννούλα Βιοπαθολόγος

Γενικός Γραμματέας: Τσίρος Γεώργιος Γενικός Ιατρός

Ταμίας: Συριόπουλος Κωνσταντίνος Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Μέλη: Βαφιά Ειρήνη Παθολόγος, Δρακόπουλος Διονύσιος Παθολόγος, Λέντζας Ιωάννης Γενικός Ιατρός, Ροδοπούλου Μαρία Παθολόγος, Χριστοδουλόπουλος Νικόλαος Ωτορινολαρυγγολόγος

Κώστας Τσαούσης: «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί…» 

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας» ήταν η πρώτη δήλωση του κ. Κώστα Τσαούση, μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, δίνοντας το στίγμα του τι θα επακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Μετά και την επικύρωση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων αρχαιρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας με την υπ΄ αρ. πρωτ. 247331/13-11-2018 απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο και συγκροτήθηκε σε Σώμα με τον δερματολόγο  κ. Κώστα  Τσαούση να επανεκλέγεται στην θέση του προέδρου.

Το νέο Δ.Σ.

Πρόκειται για την δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος και ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του Συλλόγου στα μεγάλα ζητήματα του κλάδου και του τομέα της υγείας.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, αντιπρόεδρος εξελέγη η βιοπαθολόγος Γιαννούλα Σταυροπούλου, γενικός γραμματέας ο γενικός γιατρός Γεώργιος Τσίρος, ταμίας ο μαιευτήρας- γυναικολόγος Κωνσταντίνος Συριόπουλος και μέλη η παθολόγος Ειρήνη Βαφιά, ο παθολόγος Διονύσιος Δρακόπουλος, ο γενικός γιατρός Ιωάννης Λέντζας, η παθολόγος Μαρία Ροδοπούλου και ο ωτορινολαρυγγολόγος Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος.

Δύσκολη και επικίνδυνη εποχή

Ο κ. Τσαούσης ερωτηθείς από την ‘Π’ για την επανεκλογή του ανέφερε: «Ευχαριστώ τους συναδέλφους για την ομόφωνη επανεκλογή μου ως πρόεδρος. Είναι σε μία εποχή που κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη αλλά και επικίνδυνη και σε ότι αφορά τους ιδιώτες γιατρούς αλλά και σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, η λειτουργία του οποίου κρίνεται επισφαλής. Προειδοποιώ τους αρμοδίους και τους υπευθύνους για την λειτουργία του Νοσοκομείου, ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί». Μάλιστα ο κ. Τσαούσης προϊδεάζει για μεγάλες ανατροπές τις επόμενες ημέρες, ωστόσο δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο ούτε και να γίνει πιο συγκεκριμένος. Αφήνει πάντως να εννοηθεί ότι θα γίνει κάτι άμεσα.

Αναφορικά με την σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, είναι κατά 50% ανανεωμένο σε ότι αφορά τα πρόσωπα και αυτό είχε φανεί και από τις συμμετοχές στις αρχαιρεσίες, καθώς είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί νέοι γιατροί.

Ο κ. Τσαούσης μάλιστα ανέφερε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας είναι ένας από τους λίγους πανελλαδικά που έχει στο Συμβούλιό του τρεις γυναίκες!

«Το συμβούλιο του Συλλόγου είναι κατά 50% ανανεωμένο και το επιδιώξαμε αυτό γιατί επιβάλλουν οι καιροί. Θέλουμε νέες απόψεις, νέες ιδέες. Άλλωστε, πρέπει σιγά- σιγά εμείς οι παλιοί να φεύγουμε και να μας διαδεχθούν οι νέοι, δεν θα είμαστε αιώνιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα