Ηλεία Υγεία

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: «Προτεραιότητα οι ανθρώπινες ζωές και όχι οι αριθμοί»

Ακούστε το άρθρο

Την αναγκαιότητα εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων για τους ογκολογικούς ασθενείς επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας, τονίζοντας οι ανθρώπινες ζωές πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα και όχι οι αριθμοί.

«Για  τον Ιατρικό Σύλλογο  πρώτιστη προτεραιότητα είναι η  ανθρώπινη ζωή και η εξασφάλιση της ποιότητάς της  και σε υποδεέστερη από αυτήν μοίρα,  οι αριθμοί. Δεν θα ήταν  δαπανηρό πιστεύουμε   ένα μικρό σχετικά ποσό προς αυτήν  την κατεύθυνση τώρα που “ακουμπάμε” σε ένα τόσο “μεγάλο μαξιλάρι” πλεονασμάτων. Θεωρούμε  ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση του προβλήματος και  καλούμε τους αρμόδιους να φροντίσουν δεόντως. Οι  όποιες  ημιτελείς  ή  ευκαιριακές λύσεις οι οποίες πιθανώς παρθούν  θα αφήσουν το πρόβλημα άλυτο και την ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών  αμετάβλητη» υπογραμμίζει ο Σύλλογος και εξηγεί πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το πρόβλημα.

«Απαιτείται πρωτίστως η παρουσία  ειδικευμένου  Παθολόγου-Ογκολόγου στην τοπική Νοσηλευτική Μονάδα, ο οποίος σε τακτά διαστήματα  θα εξετάζει τους  ογκολογικούς πάσχοντες. Ένα δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα είναι η  εφαρμογή  της χημειοθεραπείας στη Νοσηλευτική Μονάδα. Εκτιμούμε ότι αυτό απαιτεί εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, φαρμακευτική κάλυψη και κατάλληλους χώρους για την εφαρμογή τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, προκειμένου οι ογκολογικοί πάσχοντες  να αποφεύγουν  την ταλαιπωρία  μετακίνησής τους,  που πολλές φορές είναι δύσκολη έως και αδύνατη, καλούν  τη Διοίκηση  της Γενικού Νοσοκομείου  Ηλείας,  την 6η Υ.Πε  αλλά  και τον Υπουργό Υγείας να πράξουν τα δέοντα ούτως ώστε η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στο πρόβλημα.

«΄Ητοι, ναπαιτούνται  δαπάνες για τη διαμόρφωση χώρων και  για την πρόσληψη προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού) που θα πρέπει με γενναία απόφαση να καλυφθούν», επισημαίνουν.

Όλη η επικαιρότητα