Ψυχαγωγία

Ice Cube: Θα μηνύσει όποιον χρησιμοποιήσει AI για να αναδημιουργήσει τη φωνή του

Ο 53χρονος ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι O'Shea Jackson Sr, συμμετείχε σε συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη χρήση της για τη δημιουργία ψεύτικων τραγουδιών και φωνές καλλιτεχνών.
Ακούστε το άρθρο

Mε μηνύσεις απειλεί ο Ice Cube, όποιον επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να αναδημιουργήσει τη φωνή του.

Ο 53χρονος ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι O’Shea Jackson Sr, συμμετείχε σε συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη χρήση της για τη δημιουργία ψεύτικων τραγουδιών και φωνές καλλιτεχνών.

Κατά τη διάρκεια συμμετοχής του στο podcast Full Send, ο Ice Cube αποσαφήνισε τη θέση του. «Δεν θέλω να ακούσω τραγούδι του AI Drake» είπε αναφερόμενος στα τραγούδια του Drake που δημιουργήθηκαν από την AI και εμφανίστηκαν στο YouTube και στο TikTok τον περασμένο μήνα.

«Ναι, δεν θέλω να ακούσω αυτό το****. Θα πρέπει να μηνύσει όποιον κατόρθωσε να το κάνει» σημείωσε.

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής του podcast Κάιλ Φόρτζερντ ρώτησε τον Ice Cube τι θα έκανε αν βρισκόταν σε παρόμοια κατάσταση.

«Θα υπέβαλα μήνυση σε ….όποιον θα το έκανε και τους ανθρώπους και την πλατφόρμα που θα το κυκλοφορούσαν» απάντησε. «Είναι σαν sample (δειγματοληψία ήχου), καταλαβαίνετε τι εννοώ; Δεν μπορεί κάποιος να πάρει την αρχική σας φωνή και να την επεξεργαστεί χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει» τόνισε.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετοί καλλιτέχνες, όπως οι Drake, The Weeknd και Frank Ocean έχουν επηρεαστεί από κομμάτια που δημιουργούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Νομίζω ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι δαιμονική και νομίζω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους ανθρώπους» ανέφερε.

Όλη η επικαιρότητα