Ηλεία

Ηχηρό μήνυμα από εργαζόμενους και φορείς του Πύργου: «Κάτω τα χέρια από τη ΣΕΤΤΗΛ»

Ακούστε το άρθρο

Σε τρίωρη στάση εργασίας και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο προχώρησαν χθες το πρωί τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΕΘΑ Ν. Ηλείας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εναντίωσή τους για το ζήτημα της μετακίνησης της μονάδας στο ΚΕΤΧ Πατρών. Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων που εξέφρασαν τη βουλήση τους για παραμονή και αναβάθμιση της ΣΕΤΤΗΛ…

Σε τρίωρη στάση εργασίας και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του στρατοπέδου προχώρησαν χθες το πρωί τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΕΘΑ Ν. Ηλείας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εναντίωσή τους για το ζήτημα της μετακίνησης της μονάδας στο ΚΕΤΧ Πατρών. Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων που εξέφρασαν τη βουλήση του για παραμονή και αναβάθμιση της ΣΕΤΤΗΛ.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΕΘΑ Ν. Ηλείας Γιώργος Δημήτρουλας ευχαρίστησε έναν προς έναν όσους κατά καιρούς έχουν βοηθήσει για να παραμείνει η ΣΕΤΤΗΛ στον τόπο. Εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια των υπαλλήλων για τη φημολογούμενη μετακίνηση στην Πάτρα, εστιάζοντας  σε προσπάθειες προηγούμενων χρόνων για απομάκρυνση της μονάδας, με ενδεικτικό παράδειγμα τη συνάντηση Φώτη Κουβέλη με τους υπεύθυνους της ΚΕΤΧ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, όπου βασικό αίτημα ήταν η εκπαίδευση της ΣΕΤΤΗΛ να γίνεται στην Πάτρα. Κατά καιρούς, έχουν υπάρξει αρκετά υπομνήματα για αναβάθμισή της, που κατέληξαν στο κενό. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην μη αξιολόγηση των δυο συγκροτημάτων και ζήτησε τη δημιουργία αμερόληπτης επιτροπής για τη σύγκριση των κτηρίων και την αξιολόγηση του εξοπλισμού. Τέλος, τόνισε πως αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα της λειτουργίας της μονάδας αλλά όχι στο φυσικό της χώρο, με τα σχέδια των αρμοδίων να μην έχουν γίνει γνωστά δημιουργώντας αρκετά «σύννεφα». «Mήπως θέλουν να φτιάξουν κάποιο Hotspot;», συμπλήρωσε στο κλείσιμό του ο κ. Δημήτρουλας.

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΕΘΑ Ν. Ηλείας Στέλιος Αλεξανδρόπουλος χαρακτήρισε τη συγκέντρωση ως μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μετακίνηση και πραγματοποίησε σύντομη αναδρομή της ιστορίας του στρατοπέδου που έχει προσφέρει χρόνια τώρα βοήθεια όπου του ζητήθηκε.

Τη στήριξή της στην προσπάθεια αυτή πρόσφερε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΕΘΑ, την οποία εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αθανασοδημητρόπουλος και ο γραμματέας Βασίλης Σιδέρης.

Ο κ. Αθανασοδημητρόπουλος, γνώστης της ιστορίας της ΣΕΤΤΗΛ, τάχθηκε υπέρ της ΣΕΤΤΗΛ, τονίζοντας πως η ανάπτυξη δεν έρχεται κλείνοντας μια σχολή και πως αν χρειαστεί θα γίνουν αγώνες ακόμα και στην Αθήνα για να διακόψουν τη μεταφορά. Ο κ. Σιδέρης χαρακτήρισε ως καθήκον και υποχρέωση της Ομοσπονδίας τη συμμετοχή της στον αγώνα της ΣΕΤΤΗΛ, ενώ στάθηκε πως όλα γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες και οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις. Κλείνοντας, έδωσε υπόσχεση πως την επόμενη φορά που θα ξαναέρθουν θα είναι για να γιορταστεί η παραμονή της ΣΕΤΤΗΛ.

Παρουσίες

Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν εκ μέρους του δήμου οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μπόμπορης και Νάκος Ζουμπάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λάμπης Αριστειδόπουλος και Παναγιώτης Πλατανιάς, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Άγγελος Αγγελόπουλος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  «Ανάσα» Τάκης Αντωνακόπουλος ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος με τον δημοτικό σύμβουλο Θεόδωρο Κόρδα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γιάννης Βέντρας, η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Μαργαρίτα Ηλιοπούλου, η πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χρύσα Ζούπη και αντιπροσωπεία των Εφέδρων Αξιωματικών με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Παναγιωτακόπουλο.

Οι εκπρόσωποι των φορέων

Τάκης Αντωνακόπουλος-Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανάσα»: «Η αγωνιστικότητα των εργαζομένων κρατάει τη ΣΕΤΤΗΛ όρθια. Αν η υποστήριξη των φορέων της περιοχής ήταν η αντίστοιχη, δεν θα ήταν αυτή η κατάσταση. Θα πρέπει συλλογικά να υπάρχει αντίσταση, γιατί η ΣΕΤΤΗΛ αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της πόλης. Ο εφησυχασμός είναι ο χειρότερος εχθρός, γι’ αυτό και χάθηκαν τα ΤΕΙ. Οι αγώνες είναι αυτοί που φέρνουν πρόοδο. Η πόλη τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεται ποτέ στην ισοπαλία, αλλά μόνο στην ήττα. Γι’ αυτό χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα ψήφισμα που θα το υπογράψουν οι παριστάμενοι και ταυτόχρονα κάλεσμα έκτακτου Δ.Σ. στο δήμο».

Γιάννης Αργυρόπουλος-Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όραμα Δημιουργίας»: «Θα πρέπει να λειτουργήσουμε επιθετικά και όχι αμυντικά. Ειδικότερα δεν πρέπει ο στόχος μας να είναι η παραμονή της ΣΕΤΤΗΛ, αλλά αναβάθμιση της μονάδας με συγκέντρωση όσων προτάσεων έχουν γίνει κατά καιρούς, τη βελτίωσή τους για να υπάρξει στην  συζήτηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μια ολοκληρωμένη πρόταση. Άλλωστε διαθέτουμε όλες τις υποδομές για να στηρίξουμε τη μονάδα και να φιλοξενήσει περισσότερους στρατιώτες».

Λάμπης Αριστειδόπουλος-Περιφερειακός Σύμβουλος: «Η Περιφέρεια παρακολουθεί με προσοχή και σοβαρότητα όλες τις εξελίξεις γύρω από τη ΣΕΤΤΗΛ. Με τα ψηφίσματα δεν βγαίνει τίποτα, γι’ αυτό οι αγώνες παίρνουν άλλο χαρακτήρα. Ελπίζω οι διαβεβαιώσεις Κουβέλη να γίνουν πράξη και δε θα έπρεπε καν να συγκρίνουμε τις δυο μονάδες, αφού η ΣΕΤΤΗΛ υπερτερεί».

Μαργαρίτα Ηλιοπούλου-Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων: «Κανείς από τους φορείς δεν ενδιαφέρεται πλέον. Βλέπω μόνο να ξεριζώνεται η Ηλεία. Έχουμε όλα τα μέσα να αναπτυχθούμε, αλλά δεν κάνουμε αυτό που πρέπει. Κανείς πλέον δεν κοιτάει την Ηλεία, γι’ αυτό για να προστατέψουμε ότι έχουμε πλέον πρέπει να κρατήσουμε μακριά τα χέρια οποιουδήποτε από τη μονάδα της ΣΕΤΤΗΛ».

Χρύσα Ζούπη-Πρόεδρος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: «Βρισκόμαστε πλάι στους εργαζόμενους της ΣΕΤΤΗΛ.  Το κλείσιμο της ΣΕΤΤΗΛ δε θα οδηγήσει μόνο σε αντίθετο δρόμο από την ανάπτυξη, αλλά θα προκαλέσει και τεράστιο πρόβλημα στις οικογένειες που ζουν απ΄ τη μονάδα».

Κώστας Πέππας-Μέλος του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών: «Κοιτάξτε το χάλι του νομού και την κατάντια του δήμου μας».

Όλη η επικαιρότητα