Ελλάδα

ΙΔΑΦΚ: Έκοψε την πίτα του και βράβευσε εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας (PHOTOS-VIDEO)

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή Εκπροσώπων Κρατικών Φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας, Στελεχών των τριών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Διευθυντών, Ερευνητών, Καθηγητών, Ιδιωτικών Φορέων καθώς και πλήθους Εθελοντικών Οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται σε τομείς Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ)*, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Διεύθυνση Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, στον Δήμο Παπάγου Χολαργού, την 1η Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Σάββατο.

Στην κοπή πίτας οι εκπρόσωποι στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, τιμήθηκαν για την συμμετοχή και συμβολή τους καθώς και για την άριστη συνεργασία τους στις Δράσεις και Εκπαιδεύσεις του ΙΔΑΦΚ για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, ενώ 42 Επικεφαλής – και εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων από όλη την Ελλάδα -μεταξύ αυτών και ο συνάδελφος του patrisnews.com και υπεύθυνος έκδοσης της εφΠατρίς» στην Αθήνα, Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος , τιμήθηκαν με αναμνηστικό και παρέλαβαν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις συμμετοχής των δράσεων, σε θέματα πρόληψης και ενημέρωσης, ετοιμότητας και εκπαίδευσης στην Διαχείριση Κρίσεων, από τους εκπροσώπους της ηγεσίας για το Συνέδριο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2019», την Άσκηση ΠΥ Κορωπίου «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2019», των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Επιτυχόντων του Σχολείου Εκπαίδευσης Υγρού Στοιχείου Επιβίωσης Έρευνας Διάσωσης – Πάτρας & Γλυφάδας 2019, των ασκήσεων «ΉΦΑΙΣΤΟΣ 2019» στο Γηροκομείο Αθηνών και στα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής.

Δείτε φωτογραφίες από την κοπή της πίτας:

Δείτε φωτογραφίες από τις βραβεύσεις:

Δείτε στιγμιότυπα από την βράβευση του δικού μας ρεπόρτερ, εθελοντή διασώστη της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ιλίου καθώς και εθελοντή Πυροσβέστη του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ε. Λέκκα , ως εκπρόσωπος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας «ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ιλίου»

*ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (ΙΔΑΦΚ)

Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών αποτελεί μια καινοτόμο δράση καθώς παρέχει Εκπαιδευτική και Πιστοποιημένη ΔΩΡΕΑΝ Κατάρτιση των συμμετεχόντων Πολιτών όλων των ηλικιών, Στελεχών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων εν ενεργεία και μη,  καθώς επίσης Ευπαθών Ομάδων από Εξειδικευμένο Επιστημονικό Προσωπικό   και Εκπαιδευτές Ατόμων με Αναπηρία πιστοποιημένους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης -Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ -ΕΟΠΠΕΠ.

Ειδικότερα σκοπό έχει την συλλογική και κοινωνική ωφέλεια όπως ακριβώς ορίζεται στον Ν. 4430/2016 ενώ ανήκει στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με τα στοιχεία που επισυνάπτονται παρακάτω.

Το Ι.Δ.Α.Φ.Κ. πλαισιώνεται από Επιστημονικό Προσωπικό Πιστοποιημένων Εισηγητών, Εκπαιδευτών, Εμπειρογνωμόνων, Ειδικών Αξιολογητών & Διευθυντών Υγείας του Ε.Κ.Α.Β. της ERC & Ecosep, Εκπαιδευτές Ενόπλων Δυνάμεων, Εκπαιδευτές και Εισηγητές Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτές Σχολών Ναυαγοσωστικής, ενώ φιλοδοξεί να συμβάλει προς την κατεύθυνση συνεργασίας με κατάλληλους Φορείς προτείνοντας ένα εννοιολογικό πλαίσιο ανάλυσης των καινοτόμων παραγόντων σε εκπαιδευτικές δράσεις.

Επιπρόσθετα, Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου όπως και διακεκριμένοι καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων, αλλά και Έλληνες καθηγητές, συμπληρώνουν το δυναμικό του Επιστημονικού Προσωπικού Στελέχωσης της εκπαίδευσης.

·        Διαχειριστές Προμηθειών και Τεχνικού Εξοπλισμού ΙΔΑΦΚ.

·        Τεχνικοί Επιθεωρητές Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων.

Συνεργαζόμενοι Φορείς:

·        Κρατικοί Φορείς

·        Σώματα Ασφαλείας

·        Ένοπλες Δυνάμεις

·        Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας της ΓΓΠΠ Πανελλαδικά

·        Ιδιωτικοί Φορείς

Στον  σχεδιασμό Δράσεων 2019 – 2023 του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών εντάσσονται πλέον και  οι Ασκήσεις Ετοιμότητας / Εκκένωσης Σεισμού και Πυρκαγιάς και γενικότερα Φαινόμενα Φυσικών Καταστροφών/  Πλημμυρών, Τραυματισμών  από αιτίες  των κτιριακών εγκαταστάσεων και  υλικοτεχνικής υποδομής, Εκπαίδευσης Αντιμετώπισης της Βίας και του εκφοβισμού ανάμεσα σε μαθητές, στα σχολικά Συγκροτήματα της Χώρας, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων,  τις  Μονάδες Ειδικής Αγωγής, Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών  και άλλους Φορείς  που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και συγκρότηση της ομαδικότητας  στην αύξηση του βαθμού ετοιμότητας των μαθητών και πολιτών κάθε ηλικίας και προστασίας από φυσικά φαινόμενα με στόχο την απόκτηση εμπειρίας στην διαχείριση της έκτακτης ανάγκης.

Σκοπός του Ινστιτούτου η  ανάγκη για ετοιμότητα και πρόληψη της διαχείρισης κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον. Κεντρικοί στόχοι του παρόντος προγράμματος η ενημέρωση για  τους κινδύνους πρόκλησης κρίσεων, το επίπεδο λήψης προληπτικών μέτρων σε περιπτώσεις κρίσεων, η αξιολόγηση του βαθμού  επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η αξιολόγηση  αν το σχολείο είναι ασφαλής χώρος για μαθητές και εκπαιδευτικούς και η  παροχή ψυχολογικής στήριξης στους μαθητές σε περιπτώσεις κρίσεων. Οι δράσεις μας υποστηρίζονται από την συνεργασία Καθηγητών Φυσικών Καταστροφών, Κρατικών Φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας, Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π., Εξειδικευμένους & Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές και Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.  ενώ όλες έχουν εθελοντικό χαρακτήρα.

Ο  κίνδυνος που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης συνδέεται με εικόνες που θα μας αλλάξουν τα κίνητρα για ένα πιο βελτιωμένο τρόπο διαχείρισης της σκέψης μας.

Δραστηριοποιείται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σχεδιασμού Δράσεων μας σε θέματα Α’Βοηθειών, Προστασίας και Ενημέρωσης από Φυσικές Καταστροφές (Σεισμούς και Φωτιές, Πλημμύρες, κ.α.) τα οποία απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών.

Μάλιστα ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) ενέκρινε την αξιοποίηση των σχετικών αφισών του, «Μάθετε για το σεισμό και προστατευτείτε» & «Προετοιμάσου από τώρα για το σεισμό» , «Μέτρα Προστασίας και Οδηγίες για Άτομα με Αναπηρία», για την χρήση του αναφερομένου ενημερωτικού υλικού στα αντίστοιχα έντυπα μας  τα οποία ακολουθούν παρακάτω.

Κατόπιν των παραπάνω, εκφράσαμε  τις θερμές μας ευχαριστίες στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) για την έγκριση χρήσης αυτούσιου ενημερωτικού εντύπου του οργανισμού , στα διαφημιστικά έντυπα του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών. Σ

Το ΙΔΑΦΚ σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αλλά και Συλλόγων, Αθλητικών Σωματείων, και Ιδιωτικών Σχολών, προσπαθεί να επιτευχθεί ο σχεδιασμός και η άρτια οργάνωση ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ Σεισμού και Φωτιάς σε Φορείς όπως:

Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Ειδικά Σχολεία

Δήμους

Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία

Ευπαθείς Ομάδες

Συλλόγους Εργαζομένων

Επιμελητήρια κ.α.

Στις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί το 2018 και 2019 έχουν ακολουθηθεί κατά γράμμα οι οδηγίες και τα μέτρα προστασίας του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Οι δράσεις μας έχουν πάντοτε εθελοντικό χαρακτήρα και στόχο την ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο εκκένωσης και οδηγιών αυτοπροστασίας έτσι ώστε οι πολίτες να βρίσκονται σε μια μορφή ήπιας εγρήγορσης καταπολεμώντας το στρες και τον πανικό στην διαχείριση της έκτακτης ανάγκης.

Επιπρόσθετα με  απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που χορηγήθηκε στο “ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ”, για την Παροχή Δικτύων, Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Κινητής Υπηρεσίας συμπεριλαμβανομένων των Ειδικών Ραδιοδικτύων, κατηγορίας Α’ για Υπηρεσίες Έκτακτης & Άμεσης Ανάγκης, Διάσωσης και Δασοπροστασίας λειτουργεί πλέον το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΙΔΑΦΚ ενώ διαθέτει και άδεια για αναμεταδότη στην Πάρνηθα ο οποίος φιλοξενείται από την ΕΡΤ.

1. Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η συλλογική και κοινωνική

ωφέλεια όπως ορίζονται στις παρ.2 και 3 του αρ.2 του Ν.4430/2016

(ΦΕΚ 205/Α/31.10.2016) .

2. Ειδικότερα, σκοπός του συνεταιρισμού είναι:

1. i) η βιώσιμη ανάπτυξη

  ii) η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών γενικού ενδιαφέροντος.

Α. Βιώσιμη ανάπτυξη

Ειδικότερα, ο Συνεταιρισμός στο πλαίσιο της προώθησης της

βιώσιμης ανάπτυξης θα ασκήσει δραστηριότητες οι οποίες:

α) προωθούν την αειφορία του περιβάλλοντος,

β) συμβάλλουν στην κοινωνική και οικονομική ισότητα,

γ) προωθούν την ισότητα των φύλων,

δ) προστατεύουν και αναπτύσσουν τα κοινά αγαθά

ε) προωθούν τη διαγενεακή και πολυπολιτισμική συμφιλίωση, δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών.

Συγκεκριμένα οι σκοποί του Συνεταιρισμού ως προς την βιώσιμη ανάπτυξη εξειδικεύονται στην άσκηση των ακόλουθων δραστηριοτήτων:

α. Προστασία και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και της

βιοποικιλότητας.

β. Αειφόρος γεωργία και κτηνοτροφία, η οποία δίνει έμφαση στη διατήρηση και διάδοση απειλούμενων τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών ή «φυλών» και στην αποτροπή διείσδυσης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

γ. Τοπικά και περιφερειακά υποστηριζόμενη γεωργία ή κτηνοτροφία, που συμβάλλει στην ανάπτυξη απευθείας εμπορικών σχέσεων μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών και ενισχύει την προσβασιμότητα σε είδη πρώτης ανάγκης, ιδίως των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων του πληθυσμού, μέσα από την απευθείας διάθεσή τους.

δ. Δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο. Ως δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο ορίζεται η βασισμένη στο διάλογο, τη διαφάνεια και τον αλληλοσεβασμό εμπορική σύμπραξη, που επιδιώκει μεγαλύτερη ισοτιμία στο διεθνές και εγχώριο εμπόριο. Συνεισφέρει στη βιώσιμη ανάπτυξη, προσφέροντας καλύτερους όρους εμπορίας των προϊόντων και διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των περιθωριοποιημένων παραγωγών και εργαζομένων.

ε. Παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε μικρή κλίμακα και την ανάπτυξη τεχνολογίας που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

στ. Μείωση της παραγωγής αποβλήτων και απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο, με συμμετοχή των πολιτών, μέσα από την επαναχρησιμοποίηση, αξιοποίηση, ανακύκλωση των αποβλήτων ή μέσα από τον επανασχεδιασμό του τρόπου παραγωγής και διανομής των προϊόντων.

ζ. Κατασκευή και συντήρηση υποδομών και ενέργειας σε δημοκρατική συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

η. Την ανάπτυξη δεξιοτήτων και μεταφορά τεχνογνωσίας.

θ. Εναλλακτικό, θεματικό και ήπιο τουρισμό.

ι. Σχεδιασμό και διάθεση καινοτόμων και ελεύθερων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών ή κάθε μορφή τεχνολογίας που προωθεί την ομότιμη και βασισμένη στα κοινά παραγωγή.

ια. Παραγωγή, μεταποίηση, προώθηση ή διατήρηση της παραγωγικής ή πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου.

ιβ. Παραγωγή και προώθηση της ανεξάρτητης πολιτισμικής

δημιουργίας.

ιγ. Περιβαλλοντική αναβάθμιση των οικισμών και του κτιριακού

αποθέματος.

ιδ. Διαχείριση ακίνητης περιουσίας με κοινωνικά και περιβαλλοντικά

κριτήρια.

Β. Παροχή κοινωνικών υπηρεσιών γενικού ενδιαφέροντος:

Ειδικότερα, ο Συνεταιρισμός στο πλαίσιο της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών γενικού ενδιαφέροντος θα ασκήσει δραστηριότητες οι οποίες προάγουν την ποιότητα ζωής και παρέχουν κοινωνική προστασία σε ομάδες όπως:

· ηλικιωμένοι,

· βρέφη,

· παιδιά,

· άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

και περιλαμβάνουν υπηρεσίες:

· εκπαίδευσης,

· υγείας

· κοινωνικής στέγασης,

· κοινωνικής σίτισης,

· παιδικής φροντίδας,

· μακροχρόνιας φροντίδας

· κοινωνικής αρωγής

Η παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών δεν θα πρέπει να υποκαθιστά τις γενικές υποχρεώσεις του Κράτους στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής. Πιο αναλυτικά, οι δραστηριότητες που θα ασκεί η επιχείρηση αφορούν τα εξής:

Το προτεινόμενο σχήμα διαμορφώθηκε και εξειδικεύθηκε με βάση τα χαρακτηριστικά της κάθε δράσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ / ΤΜΗΜΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΦΟΡΕΩΝ   – ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΚΟ1100 Ημ. 03/04/2019

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Βεβαιώνεται ότι όπως προκύπτει  από τα στοιχεία που τηρούνται στην Υπηρεσία του Υπ. Εργασίας, η παρακάτω επιχείρηση είναι εγγεγραμένη στο ΓΕΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ του Ν. 4430/2016 με τα παρακάτω στοιχεία.

Διακριτικός Τίτλος : “ΙΔΑΦΚ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ”

Αρ. Μητρώου Α ΓΕ.Μ.Κ.Ο.  000093603011

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 26.3.2018   (Ν.4430/2016) ΑΦΜ: 997395366

Οι ΚΟΙΝΣΕΠ και οι Συνεταιρισμοί Εργαζομένων ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία Αστικών Συνεταιρισμών βάσει των αρ.14.1 και αρ. 24.1 του Ν. 4430/2016. Ώς Συνεταιρισμοί αποτελούν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ Συγκροτούμενες Ενώσεις Προσώπων με μεταβαλλόμενο αριθμό μελών.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΥΡΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ / Αρ. ΚΑΔ 85601002. Στις Δευτερεύουσες Δραστηριότητες εντάσσονται οι παρακάτω ενότητες οι οποίες έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Εργασίας και αφορούν στους παρακάτω τομείς:

1.      ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

2.      ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.

3.      ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ.

4.      ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ Α΄ΒΟΗΘΕΙΕΣ – ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ  με Πιστοποίηση   του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ – ERC.

5.      ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ATOMA ME ANAΠΗΡΙΑ ΜΕ  ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

6.      ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ  ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΒΑΣΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜ/ΣΙΑΣ.

7.      ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.

8.      ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

9.      ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

10.   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

11.   ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ – ΕΠΙΒΙΩΣΗ – ΕΡΕΥΝΑ – ΔΙΑΣΩΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

12.   ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

13.   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

14.   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ.

15.   ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

16.   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

17.   ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

18.   ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ.

19.   ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.

20.   ΜΕΛΕΤΕΣ/ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.

21.   ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ / ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ.

22.   ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑRKETING/ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ.

23.   ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ.

24.   ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.

25.   ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.

26.   ΟΡΓΑΝΩΣΗ / ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ/ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ/ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

27.   ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑΣ/ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ/ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΡΥΠΩΝ.

28.   ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

29.   Σύμφωνα με το υπ’αριθμ.1 Πρακτικό της 26/3/2018 διοικείται από Διοικούσα 6 μελή Επιτροπή, 24 Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές, 45 Εμπειρογνώμονες  και 57 Μέλη.

Μνημόνια Συνεργασίας:

  Eλληνική Ομάδα Διάσωσης ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΟΔΑ.

  Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team Sar 312.

  Ομάδα Διάσωσης ΔΕΛΤΑ – Rescue Team DELTA.

  Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων ΟΥΚ-ΣΕΒ.

  Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου.

  Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής – Πάρνηθας.

  Εθελοντική Ομάδα ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. ΙΛΙΟΥ (Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους).

  ΜDC Mediterranean Dive Center. MDC 2016

  Αερολέσχη Θηβών και πολλές άλλες.

Συνεργαζόμενη Ομάδα σε θέματα Τηλεπικοινωνιών :

  Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας

H σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή, οι Εκπαιδευτές του #ΙDAFK ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ και η Εθελοντική Ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΙΛΙΟΥ συνδιοργανώνουν Εκπαίδευση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για τα Νέα Μέλη της και τους πολίτες την Κυριακή 29.09.2019. στο Ίλιον Αττικής.

Η Είσοδος για όλες μας τις δράσεις  είναι Ελεύθερη για το σύνολο των Πολιτών και δίνεται Πιστοποίηση της Εκπαίδευσης βάσει της τήρησης του Πρωτοκόλλου του ΕΚΑΒ και του ERC.

?ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ!

?ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

?Η σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει κάποια ζωή.

?Τα ατυχήματα και οι ξαφνικές αδιαθεσίες εμφανίζονται χωρίς καμιά προειδοποίηση, στο δρόμο, στο γραφείο ή στο σπίτι και ο καθένας μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση.

?Η καλή μας διάθεση και η αγάπη που έχουμε για κάποιον δεν είναι αρκετά για να τον σώσουν.

?Είναι σημαντικό για μας και τους συνανθρώπους μας να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τους κινδύνους, να παίρνουμε μέτρα για να τους αποφύγουμε, αλλά και να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

?Στην εποχή μας η ανάγκη γνώσης Πρώτων Βοηθειών από όλους τους πολίτες είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

?Η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας, η αύξηση των τροχοφόρων, με συνέπεια τον μεγάλο αριθμό τροχαίων, αλλά και η αύξηση του ποσοστού των καρδιοαγγειακών νοσημάτων, μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

?Το ενδιαφέρον είναι ότι σε ένα μεγάλο αριθμό περιπτώσεων υπάρχει το περιθώριο να σώσουμε ζωές εάν παρέμβουμε έγκαιρα.

?Στο χρονικό διάστημα μεταξύ της στιγμής του ατυχήματος και της παροχής οργανωμένης ιατρικής βοήθειας, είναι που οι πρώτες βοήθειες αποδεικνύουν την αξία τους.

?Τα συνεργεία διάσωσης ή η ιατρική βοήθεια λογικά φτάνουν πολύ αργότερα.

✔Επομένως η πορεία ενός θύματος θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο αυτός που βρίσκεται δίπλα του γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ή τι να μην κάνει.

☎Δεν πρέπει βέβαια ποτέ να ξεχνάμε ότι στην ουσία και ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό, ο ρόλος εκείνου που παρέχει τις Πρώτες Βοήθειες, είναι να διατηρήσει σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση τον πάσχοντα, μέχρι να τον αναλάβει κάποιος γιατρός ή μέχρι να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

?Για τον λόγο αυτό, σημαντικότερη θέση μέσα στην παροχή τού συνόλου των Πρώτων Βοηθειών, κατέχει η πάρα πολύ ΓΡΗΓΟΡΗ κλήση του ασθενοφόρου ή εν πάσει περιπτώσει, η γρήγορη και όσο το δυνατόν ασφαλέστερη μεταφορά του τραυματία σε νοσοκομειακή μονάδα.

Η Πρόεδρος του ΙΔΑΦΚ

Ξένια Γεωργιάδου

Όλη η επικαιρότητα