Εκκλησία Ηλεία

Ιδιαίτερη ικανοποίηση του Μητροπολίτη Ηλείας για την τελευταία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Λάτση

Ακούστε το άρθρο

«Ο καπετάν Γιάννης

Λάτσης, Μεγάλος Ευεργετής!…»

«Ο εξοπλισμός Ιδρυμάτων

– ο Ναός του Κατακόλου-

Η ενίσχυση των κατοίκων του χωριού

– Η ολοκλήρωση κτηρίου στο Πελόπιο και

τα συσσίτια μετά τον σεισμό…»

«Ο καπετάν Γιάννης Λάτσης είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ της πόλης αλλά και της Μητροπόλεώς μας…»

Με την παραπάνω διατύπωση εξέφρασε την ικανοποίησή του, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός σε επιστολή που έστειλε προς τον Δήμαρχο Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή σχετικά με την πρωτοβουλία του Ιδρύματος ΛΑΤΣΗ για την εγκατάσταση Παιδικής Χαράς στο Κατάκολο.

Ειδικότερα, με αφορμή τα όσα διάβασε ο Ηλείος Ιεράρχης στην εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» για το θέμα τονίζει τα εξής:

«Αγαπητέ μου κ. Δήμαρχε,

Με ιδιαιτέραν ικανοποίησι και μεγάλη χαρά εδιάβασα σήμερα (4-8-2018) στην Πατρίδα την δωρεάν του Ιδρύματος ΓΙΑΝΝΗ Σπ. ΛΑΤΣΗ της επισκευής του ΛΑΤΣΕΙΟΥ Δημοτικού Μεγάρου Πύργου και την εγκατάστασιν Παιδικής χαράς στο Κατάκωλο και θέλω να σου εκφράσω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου.

Ασφαλώς γνωρίζεις, όπως πιστεύω και όλοι οι συμπολίτες μας, ότι ο αείμνηστος καπετάν ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΗΣ είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ της Πόλεώς μας αλλά και της Μητροπόλεως Ηλείας.

Τον εξοπλισμόν των Ιδρυμάτων επί αειμνήστου Μητροπολίτου Ηλείας ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, εκείνος τον έδωκε. Τον Ιερόν ναόν του Αγίου Νικολάου Κατακώλου. Εκείνος τον ανακαίνησε. Τις Υπηρεσίες και τους υπαλλήλους των, αλλά και πάντας τους κατοίκους του Κατακώλου. Εκείνος τους ενίσχυε οικονομικά Χριστού – Λαμπρή.

Το Ίδρυμα του Πελοπίου Εκείνος το ολοκλήρωσε. Αλλά και στον φοβερό σεισμό του 1993 στον Πύργο. Εκείνος την άλλη ημέρα μου ετηλεφώνησε και μου έστειλε 100.000.000 εκατομμύρια δραχμές με τις οποίες επί ένα χρόνο ελειτουργήσαμε στον Πύργον συσσίτια 1.500 ατόμων ημερησίως, ενισχύσαμε πολλές  σεισμόπληκτες οικογένειες και επισκευάσαμε πολλές κατοικίες σεισμοπλήκτων. Και άλλα μεγάλα έργα θα έκανε στον Πύργον, αν εμείς αποδεχόμεθα τις δωρεές του.

Γι’ αυτό η ταπεινότης μου, οι Συνεργάτες μου και όλοι οι ευεργετηθέντες, προσευχόμεθα να αναπαύη ο Θεός την ψυχήν του αειμνήστου ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ μας ΓΙΑΝΝΗ Σπ. ΛΑΤΣΗ στα δεξιά Του και να δίνει δύναμι και πολυχρόνια ζωή στην εκλεκτή Συμπολίτισσά μας σύζυγό του κ. ΕΡΙΕΤΑ και τα παιδιά τους διά να συνεχίσουν τις προσφορές τους στον Πύργο και στην Μητρόπολί μας».

Με ευχές και εκτίμησι

Ο ΜΗΤΡΟΛΙΤΗΣ

Ο Ηλείας Γερμανός

Όλη η επικαιρότητα