Ηλεία

Ειδικό Χωρικό και Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Ηλεία – Μεγάλη σύσκεψη με τον υφ. Χωροταξίας – Περιβάλλοντος

Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ…

Τη δημιουργία ενός ειδικού χωρικού-αναπτυξιακού σχεδίου το οποίο θα εκπονηθεί σε συνεργασία με τους Δήμους του νομού μας, αποτέλεσε την πρόταση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου παρουσία της Βουλευτού Διονυσίας Αυγερινοπούλου και του συνόλου των Δημάρχων του Νομού μας.

Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε αφενός η επίλυση σοβαρών ζητημάτων της περιοχής και ιδιαίτερα των παραλιακών ζωνών, αφετέρου η δημιουργία ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο Νομός μας.

Στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει μία συνεργασία μεταξύ των δήμων του Νομού μας αλλά και των Υπηρεσιακών Παραγόντων του Υπουργείου για την χάραξη μίας κοινής στρατηγικής που θα έχει ως στόχο, όπως προαναφέραμε την περαιτέρω αξιοποίηση κυρίως των παραλιακών ζωνών, αλλά και γενικότερα της περιοχής μας, μέσω ενός κοινού προγράμματος για όλους τους Δήμους.

Παρουσίασαν και τα προβλήματα

Στην σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Βουλευτού Διονυσίας Αυγερινοπούλου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηλίδας Γιάννης Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος , ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο Αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πηνειού Σάκης Κεκάτος οι οποίοι παρουσίασαν στον Υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι εστιάζοντας σε αυτά της ολοκλήρωσης των ΣΧΟΑΠ αλλά και των σχεδίων πόλεως.

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, επισημαίνοντας τα προβλήματα που δημιουργεί στην ανάπτυξη της περιοχής, λόγω των περιορισμών που θέτει και στην αναγκαιότητα τροποποίησης του.

Αναφορά και στον δρόμο

Από την σύσκεψη δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και αναφορά στην ανάγκη υλοποίησης με κάθε τρόπο του αυτοκινητόδρομου Πάτρας-Πύργου αλλά και την συνέχεια αυτού μέχρι την Τσακώνα, κάτι που επισημάνθηκε από το σύνολο των δημάρχων προς τον Υφυπουργό.

Πάντως η συγκεκριμένη σύσκεψη όπως  ειπώθηκε από τους συμμετέχοντες θα αποτελέσει την απαρχή μια συνεργασίας των δημάρχων του Νομού μας με το Υπουργείο για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων στον τομέα τόσο της χωροταξίας όσο και του περιβάλλοντος.

Όλη η επικαιρότητα