Ελλάδα

Ειδικό λογαριασμό για στήριξη των πυρόπληκτων άνοιξε το ΕΒΕΑ

Το ΕΒΕΑ άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό καλώντας τις επιχειρήσεις-μέλη του να συνεισφέρουν οικονομικά για τη βοήθεια των πυροπαθών, ενώ καλεί τις επιχειρήσεις να προσφέρουν και είδη πρώτης ανάγκης. Πού μπορούν να απευθυνθούν οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και σύσσωμα τα μέλη του Επιμελητηρίου και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους και τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν ζωές και περιουσίες από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΕΒΕΑ ανακοίνωσε πως, σε ένδειξη συμπαράστασης, προβαίνει στις ακόλουθες ενέργειες:

Για τη στήριξη, τόσο των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς όσο και των κατοίκων των περιοχών, άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό και καλεί τις 100.000 επιχειρήσεις – μέλη του να συνεισφέρουν οικονομικά καταθέτοντας χρήματα για τη βοήθεια των πυροπαθών, τον αριθμό του οποίο γνωστοποιεί στα μέλη του. Αριθμός Λογαριασμού: Νο 040/015702-35 με επωνυμία «ΕΒΕΑ-ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ» & με ΙΒΑΝ «GR2801100400000004001570235»

Καλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του να προσφέρουν, πέρα από οικονομική βοήθεια, είδη πρώτης ανάγκης ή ακόμη και υπηρεσίες για την ανακούφιση των πληγέντων, κατόπιν συνεννόησης με τις υπηρεσίες του ΕΒΕΑ στα τηλέφωνα 210 3382150, 210 3382334

Καλεί, επίσης, όλες τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές να επικοινωνήσουν με το ΕΒΕΑ στο τηλέφωνο 210 3622158, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν.

Το ΕΒΕΑ έχει συστήσει δεκατέσσερα ειδικά κλιμάκια, τα οποία θα μεταβούν στις περιοχές που επλήγησαν για την επιτόπου καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις.

Παράλληλα, το ΕΒΕΑ ζητεί από την κυβέρνηση την άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων στήριξης για τις πληγείσες επιχειρήσεις:

  • Παροχή οικονομικής βοήθειας, εν είδει αποζημιώσεων για τις υλικές ζημιές που υπέστησαν οι υποδομές
  • Δυνατότητα άτοκου δανεισμού, για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Παροχή έκτακτης χρηματικής συνδρομής, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών επιβίωσης
  • Αναστολή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Φορείς και τις Τράπεζες

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις κρατικές αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων που επλήγησαν, προκειμένου να προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια, τονίζοντας βεβαίως ότι η τραγωδία να χάνονται ανθρώπινες ζωές επισκιάζει τα πάντα.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα